Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Tüketici hakları "Cep telefonu pazarının yarısı bizim" - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye'de 17 yıllık bir geçmişi olan Nokia'nın ilk Türk ve ilk kadın genel müdürü olan Çiçek Uyansoy İcan, "Satışları daha da artırmaya geldim" dedi. Windows 7'li Nokia'ların 2012'nin ilk yarısında Türkiye'ye geleceğini söyleyen İcan, "Windows'lu bu telefonlar için dünyanın en iyi ve ses getirecek lansmanını Türkiye'de yapacağız" diye konuştu.

        Türkiye ofisini 1999 yılında açan iskandinav cep telefonu markası Nokia'nın nisan ayında Türkiye'deki ilk Türk ve kadın genel müdürü olarak görevine başlayan Çiçek Uyansoy İcan, "Pazarda liderliğimiz sürüyor, satışları daha da artırmaya geldim" dedi. Cep telefonu pazarında Nokia'nın liderliğini kaybettiğinin yanlış bir algı olduğunun altını çizen İcan, "Nokia Türkiye'de hala güçlü lider. Pazar payımız yüzde 50'nin üzerinde. Akıllı cihazlarda da normal cihazlarda da bu oranlarla güçlü liderliğimiz devam ediyor. Globalde de yüzde 29 ile pazarda hala lideriz" diye konuştu.

        'WINDOWS 7'Lİ NOKIA'LARIN EN İYİ LANSMANI TÜRKİYE'DE OLACAK'

        Microsoft ile yapılan küresel işbirliğinin ilk ürünleri olacak olan Windows Phone 7 işletim sistemli Nokia akıllı telefonların 2012'nin ilk yarısında Türkiye'ye de geleceğini belirten İcan, "Windows 7'li bu telefonlar için dünyanın en iyi ve ses getirecek lasnmanını Türkiye'de yapmak istiyoruz. Bunu için Microsoft Türkiye ile birlikte çalışıyoruz" dedi. Symbian Anna işletim sistemli ilk cihazları olan Nokia E6'nın Temmuz ayında Türkiye'de satışa sunacakalrını aktaran İcan, Türkiye'nin E6'nın satışa girdiği 3-4 ülkeden biri olacağını belirtti. Türkiye'de mağaza ve navigasyon alanında yatırımlara ağırlık verecekelrini ifade eden İcan, "11 ülkede olan Nokia Shop'ların Türkiye'deki sayısı 34'e ulaştı. Nokia Shop'lar, Çin ve Rusya ile birlikte Türkiye'de çok başarılı. 2012 sonuna kadar bu sayıyı 60'a çıkaracağız.. Nokia Shop'lar, 50-60'lı sayılara ulaşınca zincir mağaza mantığıyla yönetilebilir" dedi.

        '3310'UN ÜSTÜNE HALA YOK'

        Türkiye'de en çok satan modellerinin Nokia 5800 olduğunu akıllı cihazlarda ise C7 satışlarının iyi gittiğini aktaran İcan, şöyle konuştu: "Nokia olarak 1994'ten bu yana Türkiye'de varız. O yıllarda distribütör aracılığıyla satış yapıyorduk. 1999'da Türkiye ofisi açıldı. Son 17 yıla baktığımızda Nokia 3310 Türkiye'de en cok satan modelimiz oldu, toplamda. Tabi o zaman portfoymuz 4-5 telefondu. Simdi portfoyumuzde 40'dan fazla telefon var. Nokia 3310'un en çok satan telefon ünvanı devam ediyor."

        'GENEL MÜDÜRLÜK SÜRPRİZ OLMADI'

        "2000 yılından bu yana Nokia'da çalışıyorum. Nokia Türkiye'nin ilk kadın ve ilk Türk genel müdürü oldum. Ama bana bu genel müdürlük sürpriz olmadı. Nokia, başarı ve emeği ödüllendiren bir şirket. Ben de açıkçası bekliyordum artık bu görevi."

        NECDET ÇALIŞKAN / HT Ekonomi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ