Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sosyal Güvenlik Yıpranma payı alanı genişletilecek - İş-Yaşam Haberleri

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Başbakan'ın talimatı ile yıpranma payı konusunda çalışma yaptıklarını açıkladı.

        Bakan Çelik, çeşitli programlara katılmak üzere Çorum'a geldi. Çorum Valiliği tarafından yaptırılan 7 kilometrelik Alacahöyük turizm yolu açılışını gerçekleştiren Çelik, Türkiye'nin çok zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu belirtti. Çelik, dünyanın dört bir yanında Türk ecdadının eserler bıraktığına değindi.

        Bakan Çelik daha sonra Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden tarım işçisi olarak Çorum'a gelen vatandaşları ziyaret etti. İşçiler Bakan Çelik'i zılgıtlarla karşılarken Çelik de onlara çeşitli hediyeler verdi. Alacahöyük'ü de ziyaret eden Bakan Çelik, ardından Çorum Valiliği'ne geçti.

        Bakan Çelik, valilikte yaptığı açıklamada, yıpranma payı üzerinde çalışma yaptıklarını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile bu çalışmayı yaptıklarını belirten Çelik, ''Yıpranma payı konusunda çalışmalar yapıyoruz. Eskiden milletvekilleri ve gazeteciler yıpranma payından yararlanıyordu. Biz bunu daha da geliştirdik ve bilimsel düzeyde araştırma yapıyoruz. Başbakanımız dosyayı bize verdi. İlgili kurumlar bu konuda çalışmalar yapıyor.'' dedi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ