Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bireysel Emeklilik İşbirliği bitiyor mu! - İş-Yaşam Haberleri

        Anadolu Hayat Emeklilik ile acentalık ve işbirliği yürüten HSBC Grup ve HSBC Türkiye yönetimi, hayat sigortası ve bireysel emeklilik branşlarında yapılacak yeni üretimler ile ilgili olarak, diğer gelişmekte olan piyasalarda da iş ortaklığı içinde bulundukları farklı bir şirketle müzakerelere başlama kararı aldı.

        Anadolu Hayat'tan KAP'a yapılan açıklamada, HSBC Insurance Holdings tarafından şirkete gönderilen yazıda yer alan bilgiye göre, HSBC'nin bu kararının, bankanın uzun vadeli global stratejik gereklilikleri doğrultusunda oluştuğu belirtilirken; geçiş sürecine yönelik zaman planlaması konusunda, mümkün olan en kısa sürede Anadolu Hayat ile irtibat kurulacağı ve olası herhangi bir değişiklik durumunda da şirketin bilgilendirileceği belirtildi.

        KAP'ta yer alan açıklamada, taraflar arasındaki işbirliği kapsamında edinilmiş mevcut katılımcı/sigortalı portföyünün, devam ettirilmesi arzusunda olunduğu ifade edildi. Açıklamada yer alan bilgiye göre; 30 Eylül 2012 itibariyle, HSBC'nin, Anadolu Hayat'ın bireysel emeklilik portföyündeki payı, "fon büyüklüğünde" yüzde 12.91, "sözleşme sayısında" yüzde 15.62 seviyesinde bulunuyor. Bankanın, 2012 yılının 9 aylık bölümünde toplam düzenli katkı payı tahsilatı içindeki payı yüzde 16.23, yeni sözleşme üretimi içindeki payı ise yüzde 11.65 seviyesinde bulunuyor. Aynı dönem itibarıyla, bankanın hayat branşı prim üretimi içindeki payı ise yüzde 1.34.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ