Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Spor Ekonomisi Fenerbahçe'den önemli uyarı! - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTÜRK

        Fenerbahçe elinde kulübe ait ancak borsada işlem görmeyen hisse senedi bulunduran yatırımcıları için önemli bir uyarıda buludu. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na(KAP) yapılan açıklamada bu senetler 2012 sonuna kadar kayıt altına alınmazsa yatırımcıların tüm haklarını kaybedeceği hatırlatıldı.

        Kulüp tarafında gönderilen açıklamanın tam metni:

        "25 Şubat 2011 tarih ve 27857 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 6111 sayılı Kanun'un 157 nci maddesi ile değiştirilen Sermaye Piyasası Kanunu'nun Geçici 6. maddesine göre, 31 Aralık 2012 tarihine kadar kaydileştirilmeyen şirketimize ait tüm hisse senetleri, bu tarihte kanunen şirketimize intikal edecek ve pay sahiplerinin söz konusu hisse senetleri üzerindeki tüm hakları da anılan tarihte kendiliğinden sona ermiş sayılacaktır.

        Yapılan bu yeni düzenleme sonucunda, sahip oldukları payları kaydi sistemde, henüz kendi adlarına kaydettirmemiş olan pay sahiplerimiz, 31 Aralık 2012 tarihine kadar kaydileştirme işlemlerini tamamlamazlarsa, anılan tarihten itibaren bu hisse senetlerinden doğan tüm haklarını kanun gereği kaybedeceklerdir.

        Bu nedenle, fiziki olarak ellerinde bulunan ve henüz kendi adlarına kaydileştirilmemiş hisse senetlerine sahip olan pay sahiplerimizin haklarının kaybolmaması için en kısa sürede hisse senetlerini kaydileştirmek üzere şirketimizin anlaşmalı aracı kurumu olan Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.'ye müracaat etmeleri gerekmektedir.

        İş bu duyuru, pay sahiplerimizin haklarının korunması amacıyla yapılmış olup, kaydileştirme işlemleri için zamanında işlem yapmayan pay sahiplerimizin kanunun amir hükümlerinin uygulanması sonucu 31 Aralık 2012 tarihinde oluşabilecek hak kayıplarından dolayı şirketimizin hiçbir şekilde sorumlu tutulamayacağını beyan ederiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ