Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Vize başvurularının %97'si olumlu! - İş-Yaşam Haberleri

        Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, doğru sebepler için İngiltere'ye gidenlere vize problemi çıkarmadıklarını söyledi. Vize başvurularının yüzde 97'sinin olumlu sonuçlandığını dile getiren Turner, iş amacıyla İngiltere'yi ziyaret etmek isteyenler için kolaylık sağlandığını belirtti.

        Bursa ile İngiltere arasındaki ekonomik işbirliğini geliştirmek ve Birleşik Krallık'ta ikoni-hibrit teknolojisi ile üretilen çift katlı Londra otobüsünün tanıtımını yapmak amacıyla Bursa'ya gelen Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner ve beraberindeki heyet Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (BTSO) ziyaret etti.

        Tekstil ve otomotiv başta olmak üzere tüm sanayi kollarının yükselen merkezi ve sanayinin başkenti Bursa'da gerçekleştirilen BTSO ziyaretine Birleşik Krallık Başkonsolosu Leigh Turner, Birleşik Krallık Başkonsolos Yardımcısı ve Ekonomi ve Refah Bölümü Başkanı Rafe Courage ile Türkiye'de ki İngiliz Ticaret Odası Başkanı Chris Graunt da katıldı. İlginiz heyeti ise BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ile BTSO Otomotiv Konsey Başkanı Cüneyt Şener ve BTSO Yönetim Kurulu üyesi Aytuğ Onur kabul etti. Ayrıca Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta'da ziyarette hazır bulundu.

        Çevre dostu İngiliz otobüsü, Great Türkiye turu kapsamında Bursa'nın ardından bir ay boyunca Kapadokya, Kayseri, Gaziantep, Adana ve Eskişehir gibi Türkiye'nin önemli kentlerini İngiltere'de ki iş olanakları, vize kolaylığı ve eğitim fırsatlarını anlatmak için gezecek.

        İNGİLTERE'YE VİZE ALMAK KOLAY

        İngiltere'ye vize almanın sanılanın aksine kolay olduğunu altını çizen Başkonsolos Turner, "Bugün burada sanayicilerle iş olanakları, teknoloji, eğitim ve turizm hakkında konuşacağız. Ve aslında İngiltere'ye vize almanın ne kadar kolay olduğunu anlatacağız. Vize alma konusunun kolay olduğunu kamuoyuna açık bir şekilde paylaşmak gerekiyor. Yapılan başvuruların yaklaşık yüzde 97'si olumlu sonuçlandı ve bunun yüzde 95'i ise 5 gün içinde sonuçlandı. Ayrıca iş amacı ile İngiltere'yi ziyaret etmek isteyenler için ise kesinlikle hiç bir sorun yok. Yapılan vize başvurularının da yüzde 90'ı olumlu sonuçlanıyor. Tabiiki bir takım kontrollerinin yapılması gerekiyor. Çünkü İngiliz kamuoyunda da böyle bir beklenti var. Ama doğru sebepler için İngiltere'ye gelenlere vize verilmesi de önemli. Bu günde umarım ki birlikte geldiğimiz takım İngiltere'nin aslında İngiltere'yi ziyaret etmek isteyecek insanlara sunabileceği bir çok imkan olduğunu gösterecektir. Ayrıca bu gün bizimler birlikte gelen uzmanlarda İngiltere'de ki iş olanakları ve eğitim konusu ile vizeler konusunda bilgilendirmede bulunacaklar." şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından Remzi Topuk, Leigh Turner'a İznik çinisi hediye ederken, Başkonsolos Turner da Topuk'a çeşitli hediyeler verdi. Görüşmenin ardından meclis salonunda ise Bursalı sanayicilere İngiltere'ye vize konusu, İngiltere'de ki iş olanakları ve eğitim konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ