Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 65 milyar için tencere, tava artık serbest!, Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan 10 yılda 65 milyar dolarlık enerji tasarrufu için çağrı - İş-Yaşam Haberleri

        ÜNSAL EREKE / HT GAZETE

        Enerji Bakanı Yıldız, 10 yılda 65 milyar dolarlık enerji tasarrufu sağlayabilmek için Greenpeace ve çevreci sivil toplum örgütlerine de çağrıda bulundu. Bakan Yıldız, “Protesto yapacaklarına ‘niye tasarruf etmiyorsunuz’ diye tencere tava çalsınlar” dedi.

        Enerji Hanım’ ve ‘Enerji Çocuk’ projelerinin ardından Enerji Bakanlığı ile Enerji Verimliliği Derneği Türkiye’de enerji tüketiminin yüzde 27’sinin yapıldığı sanayide enerji verimliliğini artırmak için düğmeye bastı.

        Güçlü Sanayi Verimli Enerji sloganıyla yola çıkılan Enerji Verimli Sanayi Projesi, sanayi kuruluşlarında belirlenen 13 enerji verimlilik artırıcı proje alanıyla on yılda 65 milyar TL değerinde enerji tasarrufu yaratmayı hedefliyor. Hükümet, ayrıca enerji verimliliğine yatırım yapan sanayicileri, yatırımın yapıldığı bölgeye bakılmaksızın 5. Bölge’ye yapılan yatırımlardan faydalandıracak. Enerji Bakanlığı ile Enerji Verimliliği Derneği tarafından yürütülen ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından desteklenen Enerji Verimli Sanayi Projesi, dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımıyla Gebze’de yapılan toplantıyla sanayicilere tanıtıldı.

        GREENPEACE DAVET

        Tasarruf konusunda Greenpeace ve çevreci sivil toplumkuruluşlarına ‘ortak çalışalım’ çağrısı yapan Bakan Yıldız, “Çevreci bazı STA’lar var bizimnükleer ve kömür santrallarımıza karşı çıkıyorlar. Onları da bu işe davet ettik. Protesto yapacaklarına ‘niye tasarruf etmiyorsunuz’ diye tencere tava çalsınlar. Yerli enerji kaynağımız, enerji verimliliği için tencere tava ile tanıtım yapmak da serbest” dedi.

        Yıldız, Türkiye için önemli kazanımlar sağlamayı hedeflediklerini belirterek “Bu proje kapsamında da hedefimiz; sanayicilerimizin enerji faturasını en az yüzde 30 azaltmak ve 10 yılda 65 milyar TL tasarruf etmek” diye konuştu.

        YENİ TEŞVİK İÇİN 3 BAKANLIK ORTAK ÇALIŞIYOR

        Yıldız, Hazine, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın tasarrufa yönelik verilecek bir teşvik için ortak çalıştığını belirterek, “Bu teşvik kapsamında azami beş yılda yatırımı kendini amorte edecek enerji verimliliği yatırımları için bir düzenlememiz olacak” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ