Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Kriz korkusuyla kurbanlıklara zam yapılmadı - Makro Ekonomi Haberleri

        Delihakkı mevkisinde belediyeye ait alanda kurulan 60 çadırdan 48'inde 1100 adet civarında büyükbaş, 12'sinde de yaklaşık 300 adet küçükbaş hayvan satışına başlayan satıcılar, yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle zam yapmadı.

        Küçükbaş hayvanların fiyatları 200-400 YTL, büyükbaş hayvanların da 1600-2000 YTL'ye satıldığı pazarda, il dışından gelen satıcılar yüzlerinin gülmesini umut ediyorlar.

        Satıcılardan Hayati Saraç, AA muhabirine, Sivas'tan 15 yıldır Ereğli'ye gelerek satış yaptığını, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle insanların alım gücü düştüğünden fiyatlarında artış yaşanmadığını söyledi.

        Hayvanlarla çadırda kaldıklarını, belediyenin de zor koşulları iyileştirmek için kendilerine destek verdiğini anlatan Saraç, ''Vatandaşların kurbanlıklara talebini artırmak için geçen yılın fiyatlarıyla satış yapıyoruz. Yaşanan ekonomik şartların farkındayız. Satışlarımız buna rağmen düşerse çok zarar ederiz'' dedi.

        Tekin Yıldırım da, Ereğli belediyesinin pazarda duş yeri oluşturarak gerekli altyapıyı sağladığını, ancak insanların olası hırsızlığa karşı hayvanlarıyla aynı yerde yattığını kaydetti.

        Yıldırım, Kurban Bayramı öncesi, kriz ortamının endişesini yaşadıklarını, bu yıl pazarlıkların daha çetin geçeceğini tahmin ettiklerini kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ