Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para En çok Ankaralılar tekne alıyor - Makro Ekonomi Haberleri

        CNR Holding’in Başkanı Ceyda Erem, “Allah Başbakanımızdan razı olsun. Sanki vizeleri bizim için kaldırıyor. Son dönemde bütün fuarlarımıza, Suriyeli, Lübnanlı, Libyalı, Mısırlı, İranlı işadamları akın etti. Rusya ve Ukrayna’dan da çok sayıda alım heyeti geldi. Son Boat Show fuarımızda bütün tekneler yatlar satıldı, stoklardaki de satıldı. Alamayanlar da sipariş verip gitti. En çok alım yapanlar Ukraynalılar ve Ruslar oldu” dedi.

        Vizelerin kaldırıldığı ülkelerden gelen yabancı ziyaretçi sayısının yüzde 100’ün üzerinde arttığını kaydeden Erem, moda ve mobilya fuarı ile ziyaretçi sayısında artışın hızlandığını belirtti.

        Arabistan’dan ilk heyet

        Erem şöyle konuştu: “Suudi Arabistan ilk kez Türkiye’deki bir fuara alım heyeti gönderdi. Kalabalık bir heyet önce moda fuarına geldi. Boat Show’a ise Rusya ve Ukrayna’dan büyük talep geldi. Suriyeliler de ilk kez Boat Show’a 50 kişilik bir heyetle katıldı. Fuarda bir tekne satıldığında kornası çalınır, fuarın son günü korna sesi durmak bilmedi.”

        Ankara’ya Boat Show

        Yapılan araştırmalara göre yurt içinde en fazla tekneyi Ankaralılar’ın aldığına da dikkat çeken Ceyda Erem, bu yıl ilk kez nisan ayında Ankara’da da Boat Show düzenleyeceklerini kaydetti. Erem, “Ankara’dan Boat Show için çok ciddi talep aldık. Ankara’da Atarük Kültür Merkezi’nde özel bir çadır kurarak Boat Show’u başkente taşıyacağız” dedi Avrupa’da fuarcılığın kan kaybetmesi yüzünden AB ülkelerinden de Türkiye’deki fuarlara büyük ilgi olduğunu anlatan Ceyda Erem, şöyle devam etti: “Kriz Avrupa’yı çok etkiledi. Üreticiler Doğu’ya kaydı. Bu yüzden de Avrupalılar ‘Türkiye daha yakın bir istasyon’ diyerek bize geldi. Avrupada, bazı marka fuarlar Türkiye’ye kaymak üzere.”

        İran’da fuar düşünüyor

        CEYDA Erem, İran’ın 2009 yılında sektör için kurtarıcı olduğunu da belirtti ve şöyle devam etti: “Fuarlara katılan firmalar en çok İranlılar’a satış yaptı. İranlılar, ‘Gelin İran’da fuar düzenleyin’ diye sürekli davet gönderiyorlar. Düşünüyoruz. Bu arada şirketimizde yabancı personel sayımız da hızla artıyor. İranlı, Rus, Lübnanlı, Ürdünlü personelimiz var. Ancak Çinli eleman bulmakta zorlanıyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ