Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para "Turizmde Türkiye sathına yayılacağız" - Makro Ekonomi Haberleri

        "Bu şekilde turizmi 365 güne çıkartamazsak, yavaş yavaş olduğumuz yerde saymaya başlar, sonra geriye döneriz. Bunlar çok ölçülü, düzgün, plan ve program içinde sıkı fizibilitelerle yapılması lazım. Yeni dönemde mesainin çoğunu bunun üzerinde yapacağız. Biz böyle bir yapıyı kendi içimizde kuracağız" diye konuştu.

        Bayındır'ın verdiği bilgilere göre yeni yönetime giren Divan Oteli Genel Müdürü Yardımcısı Dr. Faik Öztunç ile Ramada Plaza Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Keloğlu, hayata geçecek yeni yapının mimarları arasında bulunacak.

        Yatak lazım ama olmayan yerde

        Yeni otel yatırımlarının İstanbul ve Antalya gibi yatak ihtiyacı olmayan yerlere yapıldığını belirten Bayındır, bunun için daha çok plan yapılması gerektiğini söyledi. Bayındır şöyle devam etti:

        "Bugün talepten çok yatak arz ettiğiniz zaman kalite ve fiyatlama bozuluyor. Müşteri sayısı düştüğü için işletme bir takım şeylerden kısmaya gidiyor. Dolayısıyla verdiğiniz hizmetlerin kalitesi bozuluyor. Türkiye'ye yatak lazım ama olmayan yerlere lazım."

        Fuarlar sayesinde önümüzü göreceğiz

        Bayındır, bu hafta Almanya'nın Berlin kentinde başlayacak ITB ve Moskova'daki Turizm Fuarlarının Türkiye'de bu yıl turizmin ne yönde seyredeceğini ortaya koyacağını söyledi. Bu iki fuarın ‘dünya turizminin kalbinin attığı yerler' olduğunu anlatan Bayındır, "Özellikle ITB'de Türkiye'nin partner ülke olması nedeniyle çokça tanıtım olacak. Bunların geri dönüşü çok önemli. Çünkü Almanya bizim için çok önemli bir pazar" diye konuştu.

        Davos'tan bu yana İsrailli gelmez oldu

        Gelen turist sayısında hala Davos'taki ‘One Minute' krizinin etkilerini yaşadıklarını anlatan Timur Bayındır, "İsraili kaybetmemiz sorun oldu. İsraili kaybettik Arapları kazandık, ancak önemli olan kaybetmeden kazanmaktı. Elimizdeki müşteriyi kaçırmamamız lazımdı" diye konuştu.

        Bayındır, yıllık ortalama gelen 600 bin İsrailli'nin sayısının 50 binlere kadar indiğini, Araplardan gelen ortalama 60 bin kişinin sayısının ise 300 bine yükseldiğini ifade ederek, "Çıktı ama gelir anlamında aradaki farkı kapatamadı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ