Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para TOBB, Kapıkule'yi modernize edecek - Makro Ekonomi Haberleri

        İç ve dış ticareti kolaylaştıracak gerekli tedbirleri almak ile görevlendirilen ve 2002 yılından başlayarak sınır kapılarının modernizasyonunu 5174 sayılı kanunla üstlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Devlet Bakanlığı arasındaki imza töreni, 27 Ağustos 2007 Pazartesi günü saat 11.00'de, Kapıkule Sınır Kapısı Tesislerinde gerçekleştirilecek.

        TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin böyle önemli ve anlamlı bir projede görev üstlenmekten duyduğu memnuniyeti kamuoyuyla paylaşmaktan onur duyacağını belirterek, şu hususlara değindi: "Bilindiği gibi İhracatımızın yüzde 53'ü, Dış ticaret hacmimizin yüzde 40'ı Kara sınır kapıları kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Ülkemiz ekonomisinde bu denli önemli bir yere sahip olan kara sınır kapılarının modernizasyonu projesinin gerçekleştirilmesi uzun yıllar gündemde kalmış, ancak hayata geçirilememişti.

        Nihayetinde, kamu kaynaklarının yetersizliği nedeniyle sınır kapılarının modernizasyonunun 3996 sayılı kanun çerçevesinde, bu kapıların kamu hizmeti açısından taşıdığı hassasiyetler de göz önüne alınarak, kamu tüzel kişiliğine haiz bir kurum tarafından Yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilmesine karar verilmişti. TOBB olarak Türkiye'nin en büyük ve en önemli kara sınır kapısı olan Kapıkule Sınır Kapısı'nın Yap-İşlet-Devret modeliyle modernizasyonuna yapacağımız katkı nedeniyle mutluluk duyuyoruz." TOBB Başkanı, 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması planlanan modernizasyon projesinin amaçlarını da şöyle özetledi:

        - Trafik akışının rahatlatılması ve hızlandırılması

        - Bürokrasinin azaltılması, işlemlerin hızlandırılması

        - Uluslar arası standartlarda hizmet sunulması

        - Tüm işlemlerde en son teknolojilerin kullanılması

        - Fonksiyonel ve modern mimari

        - Konforlu ve etkin ticari alanlar oluşturulması

        - Kamu görevlilerinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi

        - Sınır kapılarının imajının değiştirilmesi ve ülkemizin tanıtımına katkıda bulunulması

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ