Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Türkiye'de beğendiler Avrupa'ya da istediler - Makro Ekonomi Haberleri

        Türkiye'de pazar payını geliştirdikten sonra, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrupa'ya açılan Cardin Mobilya, bu kez Avrupa Birliği'nin başkenti Brüksel'e mağaza açtı.

        Türkiye'de pazar payını geliştirdikten sonra, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrupa'ya açılan Cardin Mobilya, bu kez Avrupa Birliği'nin başkenti Brüksel'e mağaza açtı. Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Teker, Cardin Brüksel'in bayiliğini üstlenen Ahmet Şahan ve Brüksel Devlet Bakanı Emir KIR Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse ve seçkin davetlilerin katıldığı Brüksel'deki açılış törenine Türk basını da ilgi gösterdi.

        Son yıllarda Türkiye'nin iktisadi kalkınmasıyla birlikte, Anadolu sermayesi de bu kalkınmadan payını almaya devam ediyor. KKTC, Libya, Suriye, Irak, Danimarka, Norveç ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelere ihracat yapan Cardin Mobilya şimdi de Belçika pazarına giriş yaptı.

        Cardin Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Teker, vizelerin kalktığı ülkelere ihracatlarının iki kat arttığını belirtti. Eyüp Teker, Belçika pazarında yalnızca Brüksel şubesiyle değil, 2013'e kadar 4 veya 5 satış noktasıyla büyümeye devam edeceklerini söyledi. Teker, 2009 ve 2010 yıllarında Avrupa Birliği Kalite Ödülü'nü aldıklarının ayrıca altını çizerek, "Önümüzdeki yıllarda ihracat payımızı yüzde 30'a çıkarmayı hedefliyoruz. 2011'de Libya'nın Bingazi şehrine mağaza açıp Afrika'da konumumuzu güçlendireceğiz." şeklinde konuşarak bir yeni mağaza açılışının daha müjdesini verdi.

        Cardin Mobilya'nın hikayesini anlatan Eyüp Teker, "Eskişehir'de 2005 yılında kurulan Cardin Mobilya, 30 bin metre kare kapalı, 100 bin metre kare açık alan üzerinde, entegre bir tesis olarak mobilya pazarına merhaba dedi. Türkiye genelinde 450 satış noktasına sahibiz, şirketimize ait 60'ın üzerinde showroom mevcut. Türkiye'deki mağaza sayımızın artmasıyla, dünyaya da açılıyoruz. Bugün, Ahmet Şahan Bey'in iştirakleriyle Brüksel'de bin 400 metre karelik mağazamızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Mobilya sektöründeki hızlı değişime ayak uyduran Türklerin, bu alanda Belçika'da şahlanacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

        Cardin Brüksel şubesinin bayiliğini üstlenen Ahmet Şahan, mağazayı açma amacının Brüksel'de kaliteli mobilya satmak olduğunu ifade etti. Şahan, "Mağazayı açarken, malların tek bir yerden gelmesine dikkat ettim, böylelikle müşteri hizmetini daha sağlıklı gerçekleştirme fırsatı buluyorsunuz. Dolayısıyla tercihimi Cardin'den yana kullandım. Aslında mağazanın açılışı, tüketicinin kaliteli mal ihtiyacına bir cevap niteliği taşıyor." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ