Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Erguvanlar açtı! - Makro Ekonomi Haberleri

        172 araçlık filonun 102 aracı ise haziran ve temmuzda halkın kullanımına sunulacak. Filonun araç sayısı 1500’e çıkarılacak.

        İstanbul halkı, otobüsünün rengini seçiyor’’ kampanyasıyla halkın beğenisine sunulan ve tüm oyların yüzde 34,54’ünü alan, İstanbul Otobüs İşletmeleri AŞ’nin erguvan rengi 70 otobüsü hizmete girdi. Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezinin İSPARK Otoparkı’nda, erguvan rengi otobüslerin hizmete girmesi dolayısıyla bir tören düzenlendi. Törende konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbulluların daha önce vapurlarını ve metro vagonlarını seçtiklerini belirterek, “Son olarak otobüsümüzü de seçtik. 111 ülkeden oylamaya katılanlar, damalı erguvan rengi otobüsü tercih etti. Bugün 70’ini hizmete sokacağımız 172 araçlı filonun, 102 aracı Haziran ve Temmuzda hizmete girecek. Bu filonun araç sayısını 1500’e tamamlamak istiyoruz” dedi.

        29’U ANADOLU YAKASINA

        70 araçtan 29’unun Anadolu yakasında geri kalanının Avrupa yakasında hizmete gireceğini belirten Topbaş, halk otobüsü ve eski İETT otobüslerinde imaj çalışması yapacaklarını kaydetti. Halk otobüslerini de 2014’e kadar mükemmel hale getirmeyi amaçladıklarını ifaden Topbaş, şöyle konuştu: “Bütün otobüsleri, dezavantajlı kesimlerin binebileceği, klimalı ve konforlu hale getireceğiz. İstanbul’daki otobüslerin tamamının kalitesini artırmak istiyoruz. Minibüs esnafı, bu kentin yükünü çekiyor. Onların da rehabilite edilmesi için çalışmalar yapıyoruz.” Topbaş, şehre 39 milyar lira yatırım yaptıklarını ve yıl sonuna kadar bu rakamı 44 milyar liraya çıkarmayı hedeflediklerini ifade ederek, “Yaptığımız yatırımların yüzde 55’i ulaşım ile ilgilidir. Bir şehrin modernliği ve gelişmişliğini, o şehrin toplu taşıması belirler. Bunu vatandaşın kullanımına açmak için güvenliğini artırmak gerekiyor” diye konuştu. 300 Kenttesi metrobüs hattında 300 adet yeşil otobüs var.

        SON DERECE KONFORLU

        Erguvan rengi otobüslerin hizmete alım törenine katılan Başkan Topbaş, yeni araca binerek kısa bir süre kullandı. Topbaş, araçların son derece konforlu olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ