Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Gurbette biriktirdi, Türkiye'de iş kurdu! - Makro Ekonomi Haberleri

        Hollanda'da 22 sene kızarmış tavuk işiyle uğraşan Türk gurbetçi, kazandığı parayla geldiği Türkiye'de yaklaşık 500 bin lira yatırımla iş kurdu.

        Gurbetçi Veysel Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hollanda'da 7 sene kızarmış tavuk satan bir iş yerinde çalıştıktan sonra 15 sene önce ailesiyle kendi iş yerlerini açtıklarını söyledi. Bir kısmını Türkiye'den bir kısmınında Hollanda'dan aldıkları 16 çeşit baharatla hazırladıkları sosla kızarttıkları tavukların büyük ilgi gördüğünü belirten Ünal, ''1 haftada 1,5 ton kızarmış tavuk satışı yaptığımız Hollanda'daki 3 dükkanımızda biriktirdiğimiz parayla, Türkiye'de de dükkan açmak istedik'' dedi.

        "DÜNYAYA AÇILACAĞIZ"

        Hazırladıkları özel ''Kızarmış Tavuk Sosu''nun tarifini kimseye vermediklerini anlatan Ünal, Hollanda, Almanya ve Belçika'daki 500 bayiye bu sosu, 8 çeşit baharatla karıştırılan unu sattıklarını söyledi.

        Türk Patent Enstitüsü'nden ''Kızarmış Tavuk Sosu''nun patentini aldıklarını ifade eden Ünal, Türkiye'de ilk olarak kızarmış tavuk satışının yapıldığı aynı zamanda firmalara tanıtımın yapıldığı bir showroom açtıklarını belirtti.

        İlk olarak Almanya, Hollanda ve Belçika'ya satışını yaptıkları özel sosu satın almak için İngiltere, İran, Irak, Mısır ve Yunanistan'dan firmaların tekliflerinin bulunduğunu ifade eden Ünal, ''Amacımız bu sosu, kendi memleketimizden Avrupa ve Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyaya satışını yapmak'' diye konuştu.

        İLGİNÇ SOS

        Farklı oranlarda kattıkları 16 çeşit baharatla bir miktar suyu karıştırarak hazırladıkları sosta, tavukları 24 saat beklettiklerini anlatan Ünal, ''Özel soslu sudan çıkarttığımız tavukları, 8 çeşit baharatla hazırladığımız una batırıyoruz. Daha sonra terbiyelenen bu tavukları, İngiltere'den aldığımız düdüklü tencereye benzeyen makinede mısır yağıyla kızartıyoruz. Kızarmış tavukları bütün ya da parçalar halinde yine çeşitli baharatları kullanarak hazırladığımız ballı acı dip ve sarımsaklı sosla servis yapıyoruz'' diye konuştu.

        Tavukların kızartıldığı makinenin özelliğinin yiyeceklerin basınçla pişirilmesi olduğuna dikkati çeken Ünal, daha düşük derecede pişirme imkanının bulunduğu basınçla pişen tavukların lezzetlerinin, tazeliğinin ve gevrekliğinin uzun süre muhafaza edildiğini söyledi.

        Hollanda'daki dükkanlarında 1 haftada 1,5 ton kendilerine özgü hazırladıkları sosla özel makinede kızarttıkları tavukları sattıklarını bildiren Ünal, Türkiye'de daha fazla satış rakamlarına ulaşacaklarına inandıklarını ifade etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ