Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para TÜGİAD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın: Türkiye, artık borç alan değil, borç veren bir ülke haline geldi - Makro Ekonomi Haberleri

        Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, ''Türkiye, artık borç alan değil borç veren bir ülke haline geldi'' dedi.

        TÜGİAD'ın, düzenlediği sahur organizasyonunda konuşan Aydın, Türkiye'nin son 10 yıl içerisinde hem ekonomik, hem de siyasi anlamda önemli gelişmeler kaydettiğini belirterek, ''Türkiye global krizlere inat güvenli yolculuğunu sürdürmekte, istikrarlı yönetimin bir sonucu olarak bugün fikirlerine büyük önem verilen, bölgede denge unsuru olarak görülen bir konuma ulaştı. Türkiye, artık borç alan değil, borç veren bir ülke haline geldi'' diye konuştu.

        TÜGİAD'ın, Türkiye'nin gelişmesine ve büyümesine katkıda bulunduğunu vurgulayan Aydın, ekonomik büyüme, ihracat artışı, cari açık ve işsizlikle mücadele gibi Türk ekonomisini yakından ilgilendiren konularda TÜGİAD'ın, önemli bir misyon üstlendiğini, üyeleriyle birlikte büyük işlere imza attıklarını söyledi.

        Aydın, Ramazan'ın, insanları birbirine yakınlaştırıp, birlik ve beraberlik duygularını kuvvetlendirdiğini ifade ederek, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

        Semazen gösterisi ve tasavvuf müziği dinletisinin yapıldığı sahur programına, TÜGİAD Genel Başkanı Ali Yücelen, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, TÜGİAD üyeleri ve davetliler katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ