Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para "Numara taşıma bizim işimize yarar" - Makro Ekonomi Haberleri

        Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 3. nesil (3G) mobil iletişim için lisans ihalesinin yeniden yapılacak olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

        9 Kasım’da başlayacak numara taşınabilirliği öncesi kendilerine çok güvendiklerini belirten Ciliv, “En uygun fiyat tarifesi ve en kalite hizmet bizde. Başarılı olacağız” dedi Ciliv, cep telefonu vergilerinin inmesi halinde bunu yüzde 100 vatandaşa yansıtacaklarını da belirterek, “Bu vergilerde birinciyiz, keşke başka bir konuda birinci olsaydık” diye konuştu. Ankara İletişim Muhabirleri Topluluğu ile sohbet toplantısında bir araya gelen Süreyya Ciliv, Turkcell’in Türkiye’de zaten lider konumda olduğunu belirterek, “Biz, dünyada liderler arasındayız. Ama hedefimiz daha da zirveye çıkmak. Yurtdışında 58 milyon abonemiz var, en iyi bilişim şirketleri arasındayız” dedi.

        46 BİN ABONE KAYDETTİK

        Turkcell Genel Müdürü Ciliv, Türkiye’de bir yılda toplanan yaklaşık 171 milyar YTL’lik vergi gelirinin yüzde 3’ünü Turkcell’den sağlandığını ifade etti ve şöyle dedi: Bu vergiler, 10 yıl önce depremle konuldu. O zamanlar bu telefonları sosyete kullanıyordu. Bugün nüfusun yüzde 80’i cep telefonu kullanıyor. Numara taşınabilirliğinde kendimize çok güveniyoruz. Sadece dün 46 bin yeni abone kazandık. Vatandaş, kaliteli servisi ve uygun fiyat için bizi seçiyor...CİLİV, teknoloji dünyasındaki 3G gibi değişimlerin kendilerine büyük heyecan verdiğini belirterek, mobil geniş band pazarının büyük fırsatlar sunduğunu anlattı. Ciliv, “Mobil geniş bant sektöründe büyümemizi devam ettirmek zorundayız. Bilgisayar firmaları dahi mobil internet pazarına odaklandı. Türk firmaları da bu piyasadan eksik kalmamalı. Normalde 6,5 saatte inen 90 dakikalık bir film 13 dakikada inecek. 3G ile mobil internet fiyatları da düşecek” diye konuştu. Ciliv, 3G lisanslarının bu yıl verilmesi gerektiğini söyledi. 3G teknolojiyle insanların yaşam tarzının değişeceğini anlatan Ciliv, “Örneğin, mobil anahtar uygulamasıyla kapıda kalan yakınınız için uzaktan kapıyı açacaksınız. Musluk açık kaldıysa onu kapatacaksınız. Hatta bazı kıskanç eşler, kocalarının cep telefonlarını bu sistemle her an takip etmek istiyor “ dedi. AJANSLAR

        Numara taşınabilirliğinde müşterinin mağdur olmamasının çok önemli olduğunu kaydeden Süreyya Ciliv, kişilerin aradığı numaranın başka operatöre geçtiğini anlamakta sorun yaşayabileceğine dikkat çekti. Ciliv, “Kişilerin artık aradıkları kişinin operatörünü numarasına bakarak anlama lüksü kalmayacak. Dünyada operatörü değişen kişiyi aradığında ‘bip’ sesinin kullanılması uygulaması var. Ama insanların yüzde 90’ının numara taşınmasından haberi yok. Bip sesinin anlamını bilemeyecekler. Mağduriyet oluşması önlenmeli” dedi. Ciliv, operatörünü değiştirecek kişinin eski operatöründeki borçlarını kapatması gerektiğini de ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ