Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil 20 bininci Sultan ihraç edilecek - Otomobil Haberleri

        Otokar'ın tanıtım filmiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, "Türkiye'nin ve Avrupa'nın ilk küçük otobüs üretimini 1967 yılında gerçekleştirdik. 2002 yılında üretimine döndüğümüz küçük otobüs pazarında bugüne kadar 20 bin adet Sultan ürettik. Otokar'a gönül ve emek veren, şirketimizi bu noktaya taşıyan herkese teşekkür ediyorum. El emeği, göz nuru ile ürettiğimiz araçlarımız 6 yıldır bizi liderlikte tutuyor. Türkiye'de Sultan, dünyanın dört bir köşesinde ise Navigo ismi ile ürettiğimiz araçlarımızla milyonlarca yolcu işine, evine, okuluna sevdiklerine ulaşıyor. Onlara hizmet etmekten mutluluk ve gurur duyuyoruz. Elde ettiğimiz başarıyı sürdürmek, kullanıcı beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamak, yeni nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için Ar-Ge yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" dedi.

        60 ÜLKEYE İHRAÇ

        Sultan'ın 60 ülkeye ihraç edildiğini belirten Görgüç, "Türkiye'nin en çok tercih ve ihraç edilen küçük otobüsü olan Sultan'ın, Avrupa'da ve Kuzey Afrika başta olmak üzere civar ülkelerde 60'tan fazla ülkeye ihracı gerçekleştiriliyor. Fransa'da da en çok tercih edilen küçük otobüs unvanına sahip olan dış ülkelerde Navigo adıyla bilinen Sultan otobüsü, Fransa'ya giderek Oto Fuar EXPO'ya katılacak ve oradaki kullanıcılarına teslim edilecek" şeklinde konuştu.

        "FARK YARATMAYA DEVAM EDİYORUZ"

        7 metreden 18 metreye kadar farklı uzunluk ve yolcu kapasitesine sahip en geniş otobüs ürün gamının Otokar'da bulunduğunu vurgulayan Görgüç, "Otomotiv alanında Türkiye'nin en başarılı Ar-Ge merkezlerinden birine sahibiz. Son 10 yılda Ar-Ge'ye 310 milyon TL ayırdık. Bu alanda gerçekleştirdiğimiz yatırımlar, müşterilerimizin istek ve ihtiyaçlarına daha uygun ürünler geliştirmemizi ve daha hızlı adımlar atmamızı sağlıyor. Bu yıl pazardaki gelişmelere rağmen, yılın ilk 8 ayında Türkiye'de satılan her 4 otobüsten 1'i Otokar oldu. İzmir için seri üretimine başlanan Kent körüklü otobüslerimizle bu başarımızı körükleyeceğiz. Ürün gamımızdaki yenilikçi araçlarımız, bakım ve servis desteğimiz ile fark yaratmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        FRANSA YOLCUSU

        Otokar'ın ihracat ihracat çalışmalarıyla ilgili de bilgi paylaşan Serdar Görgüç, "Bugün, başta Avrupa olmak üzere 40'tan fazla ülkede otobüslerimiz her gün milyonlarca yolcuyu taşıyor. Geçtiğimiz yıl, Sultan Türkiye'nin en çok ihraç edilen küçük otobüsü oldu. 2016'nın ilk sekiz ayında otobüs satışlarımız yüzde 35 arttı. Bu yıl özellikle Fransa, İtalya, Almanya, Romanya ve Malta pazarlarında önemli filo satışlarına imza attık. Sultan sadece Türkiye'nin değil, Fransa'nın da en çok tercih edilen küçük otobüsü konumuna ulaştı. Bugün banttan indirdiğimiz 20 bininci Sultan'ı da Fransa'ya gönderiyoruz" dedi.

        Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç'ün konuşmasının ardından Sultan otobüsü üretim hattının ilk çalışanı olan Ahmet Gündüz'e tüm Otokar çalışanları adına plaket takdim edildi. Ahmet Gündüz daha sonra 20 bininci Sultan otobüsünü banttan indirerek alana getirirken çalışanlar ve davetliler Sultan otobüsü ile birlikte fotoğraf çekildi. Tören alanında bulunan ve canlı yayında izleyenlerle birlikte 2 bin 500'ü aşkın çalışan töreni izledi.

        Ramiz Kaan OKTAR/SAKARYA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ