Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Dünyanın 'En Güzel Konsept Otomobili' Renault TREZOR seçildi - Otomobil Haberleri
        1

        Paris’te düzenlenen 32. Festival Automobile International Renault TREZOR’u “2016’nın En Güzel Konsept Otomobili” seçti.

        2

        Renault TREZOR sıcak, duygu dolu ve zarif hatlara sahip. Aracın ön kısmında son derece iddialı C formunda far imzası bulunuyor.

        3

        Renault’nun gelecekteki modellerinin tasarmı, TREZOR’un DNA’sından ilham alacak ve çizgileri daha akıcı hem daha olgun hale gelecek.

        4

        TREZOR’un iç tasarımı sürüş keyfine vurgu yapıyor. Aracın iç mekânında kokpit konseptine sahip büyük bir dokunmatik ekran yer alıyor.

        5

        Bu kişiselleştirilebilir, internet bağlantılı ara yüz, ahşap ve deri olmak üzere prestijli malzemelerle çevrili.

        6

        Gelecekteki Renault modellerinin iç mekanları da TREZOR’un zarif tasarım trendi ve internet bağlantılı teknolojilerinden ilham alacak.

        10

        Yenilikçi tasarım hatlarını karbon fiber komponentleri ile birleştiren Renault geleneksel hatların oldukça ötesinde bir model ortaya çıkarıyor.

        11

        Renault aracın panoramik cam tavan renk tercihini ise kırmızıdan yana kullanarak tıpkı tasarımda olduğu gibi burada da radikal bir seçeneği kullanmış.

        12

        Formula E teknolojinde yer alan teknoloji ile birlikte geliştirilecek olan motor ile birlikte 2 adet batarya hücresi Trezor’da yer alacak.

        13

        Otomobilin ağırlığı motoru ve bataryaları dahil 1.600 kg gibi kabul edilebilir bir seviyede.

        14

        Trezor elektrikli motoru ile 350 beygir güç ve 380 nm tork değerine sahip olacak. Otomobilin 0’dan 100’e hızlanma zamanı ise 4 saniyenin altında olması bekleniyor.

        15

        Tamamen otonom sürüş yeteneği ile birlikte gelecek olan Trezor’da on konsolda dış tasarım hatları kadar fütüristik hatlara sahip.

        16

        Aracın merkezinde konumlandırılan büyük multimedya paneli ve teknolojik konsol, kullanıcısını bir hayli tatmin edeceğe benziyor.

        17

        Trezor’da yer alacak olan multimedya ekran OLED teknolojisi ile birlikte sunulacak ve Corning Gorilla Glass tarafından korunacak.

        18

        Renault’un otonom teknolojisi (hands-off/eyes-off) ile birlikte aracın 2020‘nin ardından üretime geçmesi bekleniyor.