Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Volkswagen Polo 2017 fiyatı ne kadar? VW Polo 2017 özellikleri neler? - Otomobil Haberleri
        1

        Citroen C3 Aircross

        Citroen, C3 Picasso MPV'nin yerini alacak olan yeni SUV'u C3 Aircross'u kasım ayında showroomlara çıkarmaya hazırlanıyor.

        2

        Son yıllarda hızla büyüyen SUV pazarından daha fazla pay almak isteyen Citroen, C3 Aircross ile bu hedefine ulaşmaya çalışacak.

        3

        Özgün tasarımı ile dikkat çeken araç 4,15 metre uzunluğunda.

        7

        EAT6 otomatik şanzıman sadece benzinli PureTech 110Bg gücündeki motorda mevcut iken, PureTech 130Bg araçta 6 ileri manuel şanzıman sunulacak.

        8

        Dizel BlueHDi 110Bg'li motorda 5 ileri manuel şanzıman, 120Bg gücündeki motorda 6 ileri manuel şanzıman yer alacak.

        9

        Citroën C3 Aircross, yılın son çeyreğinde Türkiye pazarında satışa sunulacak. Aracın fiyatı resmi olarak açıklanmasa da, Avrupa basını fiyatın 17 bin euro olmasının beklendiğini yazdı.

        22

        Polo'da dördü benzinli ikisi de dizel olmak üzere toplam altı farklı motor seçeneği bulunacak.

        23

        Önceki versiyona göre biraz daha uzayan ve genişleyen yeni versiyon Polo, bu haliyle şimdiye kadar üretilen en büyük Polo ünvanını aldı.

        24

        VW Polo'daki motor seçeneklerinden en fazla dikkat çekenlerden biri, doğalgazla (CNG) çalışan motor. 1.0 TGI adı verilen bu motor 90 beygir güç üretiyor.

        25

        Benzinli motorlar 1.0 ile 1.5 litre arasında değişirken, bu motorlar 65 beygirden 150 beygire kadar farklı güç üreten kombinasyonlarda gelecek.

        26

        Dizel motorda ise 1.6 TDI olan tek seçenek bulunacak ve bu motor 80 beygir ve 95 beygir olmak üzere iki farklı versiyonda sunulacak.

        27

        AVRUPA FİYATI BELLİ

        Yeni Polo Avrupa pazarına 2017 yılı sonunda sunulacak. Avrupa pazarındaki fiyatı ise 13 bin eurodan başlayacak.

        31

        POLO GTI 2.0 LİTRE MOTORLA GELİYOR

        Tanıtımı yapılan bir diğer araç yeni Polo GTI ise motor kapasitesini büyütmeye devam ediyor.

        32

        Önceki modelde de 1.4TSI motordan 1.8TSI motora yükselen Polo GTI, son jenerasyonunda 2.0lt'lik motor kapasitesine sahip olacak.

        33

        Önceki jenerasyonunda olduğu gibi yeni Polo GTI da 7 ileri DSG ve 6 ileri manuel olarak iki çeşit şanzımanla piyasaya sürülecek.

        37

        Hyundai Kona

        Hyundai'nin uzun süredir merakla beklenen modeli Kona da 14 Haziran Çarşamba günü ilk kez gün yüzüne çıktı.

        38

        2001'de Avrupa’da piyasaya sunduğu Santa Fe modeliyle ilk kez SUV pazarına giriş yapan ve bugüne kadar bu segmentte 1.4 milyon adet araç satan Hyundai, bu kez de Kona ile B-SUV segmentine giriyor.

        39

        Şimdiye kadar Kona ile ilgili çok kısıtlı paylaşımlar yapan şirket, ilk kez aracın tüm fotoğraflarını yayınladı.

        40

        Tamamen Avrupalı kullanıcıların beklentilerine göre geliştirilerek üretilen Hyundai KONA, 2021 yılına kadar piyasaya sunulacak 30 yeni modelden biri.

        41

        Hyundai KONA, 4.165 mm uzunluğa, 1.800 mm genişliğe ve 1.565 mm yüksekliğe (tavan rafıyla) sahip.

        42

        Kaslı görüntüsünü 18 inçlik jantlarla destekleyen KONA'nın iki renkli tavanı ve 10 farklı dış renk seçeneği bulunuyor.

        43

        İki farklı turbo şarjlı ve düşük hacimli benzinli motor, manuel ve çift kavramalı (DCT) şanzımanlarla kombine ediliyor.

        44

        Hyundai, 6 ileri manuel şanzımanı 120 beygir gücündeki 1.0 litrelik T-GDI seçenekte kullanırken, 177 beygirlik 1.6 litre T-GDI motor da 7 ileri DCT şanzımanla sunuluyor.

        45

        TÜRKİYE'DE Mİ ÜRETİLECEK?

        Öte yandan Hyundai'nin Türkiye'de üretmeyi planladığı yeni model araç için Kona'nın da ismi gündeme gelmişti. Ancak Hyundai yetkilileri şimdilik hangi aracın üretileceğinin belli olmadığını söylemişlerdi.

        46

        Kona'nın yılın son çeyreğinde Türkiye'de satışa çıkması bekleniyor.

        47

        Volkswagen Arteon

        İsmi halk otomobili anlamına gelen Volkswagen, artık net bir şekilde lüks segment oyuncusu oldu. Arteon, iki litre 150 ve 240 beygirlik dizel motorlarıyla 278 bin TL başlangıç fiyatıyla satışa sunuldu

        48

        Gazete Habertürk'ün haberine göre, Türkiye'de başlangıçta 150 ve 240 beygirlik 2.0 litre dizel motorlarla satılacak olan Arteon’un ismi içindeki 'Art' kelimesi İngilizce sanat anlamına geliyor. Onu takip eden 'eon' ise ise Premium algısını güçlendirmek için seçilmiş.

        49

        Volkswagen Binek Otomobil Genel Müdürü Vedat Uygun, her ne kadar kesin rakam vermek istemese de markanın bu çarpıcı tasarıma sahip yeni otomobilinin yüzde 50'si üst düzey yöneticileri ve Anadolu kaplanlarına kiralanmak üzere filoya yüzde 50’si de bireysel kullanıcılara olmak üzere yılda yaklaşık 5 bin adet civarında satılmasını tahmin ettiklerini söylüyor.

        50

        YARI OTONOM ÖZELLİKLERİ VAR

        Diğer yandan aracın opsiyon olarak satın alınması halinde yarı otonom, yani sürücü müdahalesine çok az gerek duyarak yol alabiliyor, sollama yapıyor, yol koşullarına uyum sağlayıp, yolcularını tehlikelerden koruyabiliyor.

        51

        Toplam 4.8 metrelik boyuyla Passat’tan yaklaşık 10 cm daha uzun olan Arteon, aynı zamanda 563 lt-1.557 lt arasında değişen bagaj hacmiyle de sınıfının en yüksek değerlerinden birini sunuyor.

        52

        Yeni Arteon'un 2.0 TDI SCR 150 BG DSG motor seçeneği Elegance donanımında 278 bin TL'den satışa sunulurken, 2,0 TDI SCR 240 BG 4Motion DSG motor seçeneği ise Elegance ve R-Line donanımlarında 309 bin TL anahtar teslim fiyatıyla alınabiliyor.

        53

        SANAL SHOWROOM ATAĞI

        Müşterilere ulaşmak için devreye aldıkları interaktif sanal showroom ile kapsama alanlarını genişlettiklerini vurgulayan VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, “Sanal uygulamalar VW dünyasında da bir ilk. Sanal showroom'a gelip form dolduran müşterilerimizin binde 20’si satın almayı gerçekleştiriyor. Tek tuşla çekici çağırmak, servis randevusu almak gibi kolaylıklar sunan Türkiye’ye özel aplikasyonu şu anda 80 bin müşterimiz aktif olarak kullanıyor” açıklaması yaptı.

        54

        ELEKTRİK ÖNE ÇIKACAK

        VW 2019’dan itibaren yüzde 100 elektrikliye yönelecek. 2025 sonrası VW modellerinin yüzde 30’u elektrikli olacak.

        55

        YENİ DONANIM PAKETLERİ

        Yeni Arteon donanım seviyelerini, “Y” tasarım felsefesi üzerine oluşturuyor. Bu felsefede baz versiyonun üzerine, ‘Elegance’ ve ‘R-Line’ adlı iki donanım seviyesinden biri tercih edilebiliyor. E

        56

        Elegance donanım seviyesinin konfigürasyonu, premium donanım ve stil sunarken; R-Line ise, sportif tasarım öğelerine sahip.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ