Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil MTV ikinci ele can verdi! - Otomobil Haberleri

        Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) yapılan yeni düzenleme, sıfır otomobil satışlarını yavaşlatırken, ikinci el otomobile olan talebi artırdı.

        Bu arada bazı araç ve modellerin Ocan ve Mayıs 2012 fiyatları şöyle:

        (Rakamlar araçların ortalama fabrika üretim paketleri ve yaklaşık 200 bin kilometreyi geçmemiş ikinci el araçların piyasadaki güncel fiyatlarından derlenmiştir.)

        İŞTE BAZI OTOMOBİL MODELLERİNİN FİYATLARI...

        Başkent Otomotivciler Derneği (BOD) Başkanı Aydın Erkoç, üyelerinin satışlardan oldukça memnun olduklarını belirterek, ''MTV'deki yeni düzenlemeyle beraber ikinci el otomobil satışlarında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Çoğu ikinci el araç satıcısı şu anda satmak için araç bulamadıklarından şikayetçi'' dedi.

        Mayıs ve haziran aylarında otomobile talebin arttığını ifade eden Erkoç, MTV'deki düzenlemelerden sonra da bazı sıfır kilometre araç satışlarının azalarak, sıfır kilometre otomobildeki talebin ikinci ele yöneldiğini söyledi.

        Yükselen fiyatların da etkisiyle sıfır kilometre araç alamayanların sıfıra yakın ikinci el araçları tercih ettiklerini dile getiren Erkoç, lüks araçların maliyetlerinin artmasının bunda etkili olduğunu kaydetti.

        ''ÇEVRECİ ARAÇLAR TERCİH EDİLİYOR"

        Maliyet açısından daha ekonomik araçlara yönelimin bazı lüks araç üreticilerinin de piyasa koşullarına daha uygun ve ekonomik araç üretmesine neden olduğunu anlatan Erkoç, doğaya daha az karbondioksit salınımı yapan daha çevreci ve daha az yakıt tüketen araçların üretiminin de giderek yaygınlaştığını belirtti.

        Vatandaşların da çevreci ve yakıt açısından az maliyetli araçları büyük oranda tercih ettiklerini ifade eden Erkoç, ''Eskiden 4-5 bin motor hacmine sahip araçlar, trafikte günlük olarak daha çok kullanılıyordu. Yeni dönemde kullanım maliyetlerinin artmasıyla üretilen lüks araçlar da eskisine göre daha küçük, 2-3 bin motor hacmi seviyelerinde yapılıyor'' diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ