Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Ekonomi Sınıfı Skoda Türkiye'deki satışlarını artıracak - Otomobil Haberleri

        İstanbul'da yarın kapılarını açacak olan Autoshow Fuarı dolayısıyla Türkiye'ye gelen Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Winfried Vahland, Türkiye'deki satışlarını beklenen daha kısa süre içinde ikiye katlayarak 20 bin adet seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

        Türkiye pazarının sahip olduğu potansiyeli yıllar önce keşfettiklerini söyleyen Vahland, geçen yıl trafiğe kaydı yapılan otomobil sayısı bakımından Türkiye’nin Avrupa’da 8. sırada yer aldığını hatırlattı. Bu durumuyla hiçbir otomobil üreticisinin Türkiye pazarını görmezden gelmesinin söz konusu olamayacağını ifade eden Vahland, ‘‘Türkiye’nin bu sıralamadaki yerinin gelecek yıllarda daha da yükselmesi kaçınılmaz. 75 milyonluk nüfusu ve 1000 kişiye düşen araç sayısı, genç nüfusuyla büyüme potansiyeli çok büyük” dedi.

        'SKODA GALATASARAY GİBİ KÖKLÜ BİR MARKADIR'

        Vahland, bu yılı 10 bin adet seviyesinde bir satışla kapatmak istediklerini vurgularken, Skoda’nın büyüme stratejisinde Türkiye’nin büyük desteği olacağını ifade etti. Vahland, ‘‘Pick up ile başlayan öykümüz, 50 yıl boyunca çok başarılı şekilde gelişti. Bugüne kadar Türkiye’de yaklaşık 140 bin adet araç satışı gerçekleştirdik. Yaklaşık 120 bin adedi yani yüzde 80’den fazlası son 20 yılda oldu” diye konuştu. Aynı zamanda Galatasaray Kulübü Yöneticisi olan Yüce Auto Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce, her ikisi de 1905 yılında kurulan Skoda ve Galatasaray markalarının kendisi için çok kıymetli olduğunu ifade etti

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ