Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Ekonomi Sınıfı Artık sürücüler arka koltukta! - Otomobil Haberleri

        2012'den umduğunu bulamayan Nissan, yeni otomobil modellerinin sergilendiği Detroit Otomobil Fuarı'nda, Nissan CEO Carlos Ghosn'un sürücüsüz otomobil üretme konusundaki hedefleri ve hırsıyla damgasını vurdu.

        Son birkaç yıldır Google, Kaliforniya sokaklarında navigasyon ve akıllı sürüş tekniği teknolojisiyle sürücüsüz otomobil dolaştırsa da tam randıman alınabilen bir sürücüsüz otomobil üretmeyi henüz başaran yok.

        Nissan, sürücüsüz otomobil için 2020'de tanıtacağız diyor, Audi ve Honda'da sürücüsüz otomobil için start verdi. Bakalım bu otomobil üreticilerinden hangisi ilk sürücüsüz otomobille karşımıza çıkaracak?

        2013'TE İNDİRİM VAR

        2013 yılında Nissan tüm elektrikli otomobillerinde 6 bin dolardan başlayıp 19 bin dolara kadar yükselen indirimler olacağını açıkladı.

        GOOLE YAPTI BİLE!

        İnternet devi Google, sürücü olmadan gidebilen otomobil yaptıklarını doğruladı. Şirketten yapılan açıklamada, bu yeni otomobilin trafik kazalarını ve karbon emisyonunu azaltmaya yardımcı olacağı ve insanların trafikte geçirdiği süreyi de en aza indireceği belirtildi.

        TOYOTA'DA TANITTI!

        Japon otomobil firması Toyota, ekstra sistemlerle donatılmış güvenli arabalarını CES 2013'te tanıttı.

        Dünyanın önde gelen otomobil firmalarından Toyota, CES'te oldukça ilginç bir sistem tanıttı. Araç içi güvenliğin artırılması üzerine otomatik sistemler üzerine çalışan Toyota, "sürücüsüz otomobil" konseptine bir adım daha yaklaşacak özelliklerle karşımıza çıkıyor.

        Öncelikle çarpışma engelleyici bir sistem üzerinde çalışan firma, Clearance Sonar 2 teknolojisiyle sürücünün görüşünde olmayan nesneleri görerek, otomatik olarak frenleme yapmayı sağlayacak özellikleri kullanmayı planlıyor.

        Asıl dikkat çeken nokta, otomobiller arası ve otomobil - yol arasında sağlıklı bir iletişim sağlanması ve araçların duruma göre otomatik olarak hareket edebiliyor olması. İletişim sisteminin, 700 MHz bandında çalıştığı söyleniyor.

        Bundan birkaç yıl önce Google, kendi sürücüsüz araçlarını gezdirmeye başlamıştı hatırlarsanız. Şu sıralar Ford, Audi, General Motors, Honda, Mercedes-Benz ve Nissan da, bu teknolojiye yatırım yapan firmalar arasında bulunuyor. Öncelikli hedef ise, çarpışma engelleme teknolojisi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ