Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Ekonomi Sınıfı Skoda, Octavia’yı satışa sundu - Otomobil Haberleri

        HABERTÜRK

        Volkswagen Grubu'nun çıtasını her geçen gün biraz daha yükselterek, özellikle donanım seviyesiyle premium hissi yaşatan markası Skoda, Türkiye'de hedeflediği 20 bin adetlik satış hedefine giden yolda yeni ve iddialı bir modeli daha satışa sundu.

        1.2 litre motorlu benzinli 105 beygirlik versiyonu 45 bin 490, 140 beygirlik 1.4 TSI modeli 51 bin 190, yine 105 beygirlik 1.6 litre motorlu dizel versiyonu ise 65 bin 490 TL'den satışa sunulan yeni Skoda Octavia fiyatıyla kompakt sınıf otomobillere, boyutları ve donanım seviyesiyle ise orta sınıf otomobillere rakip olacak.

        İlk etapta 4 bin 250 TL farkla sadece 1.6 TDI motor ile alınabilecek 7 ileri DSG otomatik şanzıman yılın 2. yarısından itibaren benzinli motor seçenekleriyle de sunulmaya başlanacak. 1.2 TSI motor, manuel şanzıman ile 100 km’de ortalama 4.9 litre, 1.4 TSI motor ise 5.3 lt tüketiyor. 1.6 lt TDI dizel motorun manuel şanzımanla 100 km’deki ortalama 3.8 litre yakıt tüketimiyle kompakt sedan sınıfında en ekonomik değeri yakalıyor.

        ZENGİN DONANIM SEÇENEKLERİ

        Euro NCAP’ten 5 yıldız alan yeni Octavia'da, otomatik park yardımcısı, olası bir kazada aracın durmaması halinde otomatik olarak fren yaparak, yeni bir çarpışmaya engel olan çoklu çarpışma freni, Bolero Multimedya Sistemi, panoramik sunroof, anahtarsız giriş ve motoru çalıştırma sistemi gibi donamım seçenekleri sunuluyor.

        SATIŞIN YÜZDE 30’U OCTAVIA

        Octavia’yı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce ile birlikte tanıtan Yüce Auto'nun yeni genel müdürü Tolga Senyücel, küçük kardeşi Rapid ile birlikte marka açısından büyük önem taşıdığını belirttiği Octavia'nın Türkiye’deki satışlarının % 30’unu oluşturduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ