Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Moskova, Atina’yı BRICS’e davet etti - Para Haberleri

        HT GAZETE

        Euro Bölgesi maliye bakanları Brüksel’de gerçekleştirdikleri toplantının ardından Yunanistan konusunda kısa bir ortak açıklama yayınladılar. Eurogroup toplantısının ardından yapılan bu açıklamada, Yunanistan ile kreditörleri arasındaki müzakerelerde sağlanan ilerlemenin memnuniyetle karşılandığı, ancak geniş kapsamlı bir anlaşmaya varılmasının önündeki görüş farklılıklarının giderilmesi için daha fazla çaba gösterilmesine ihtiyaç olduğu vurgulandı.

        ‘DÜŞÜNECEĞİM’

        Diğer yandan Rusya Maliye Bakanı Sergey Storçak nakit sıkıntısı yaşayan Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras’la yaptığı telefon görüşmesinde, ülkeyi BRICS Kalkınma Bankası’nın 6. üyesi olmaya davet ettiği öğrenildi.

        TASS haber ajansının Rusya Maliye Bakanlığı’na dayandırdığı haberinde, bunun karşısında Yunan Başbakan Tsipras’ın da teşekkür edip ‘teklifi enine boyuna inceleyeceğini ve 18-20 Haziran’daki Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’nda da BRICS liderleriyle görüşeceğini’ söylediği aktarıldı. Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis ise kurtarma yardımından geri kalan 7.2 milyar Euro’yu alamamaları halinde iki hafta içinde bir nakit sıkışıklığı ile karşı karşıya kalacakları uyarısında bulundu. Varoufakis, “Likidite konusu, acil bir konu” dedi.

        ‘ATİNA IMF REZERVİNİ YERİNE KOYMAK ZORUNDA

        Yunanistan hükümetinden iki yetkili hükümetin Uluslararası Para Fonu’na (IMF) 750 milyon Euro borcunu ödemek için, IMF’deki rezervlerini kullandığını söyledi. Nakit kaynakları tükenmek üzere olan Yunan hükümetinin IMF’ye borcunu ödemeyi mi yoksa ayın devamında memur ve emekli maaşlarını ödemeyi mi tercih edeceği konusunda şüphe bulunuyordu. Ancak Atina’nın kullandığı bu kaynağın ülkeye sadece kısa bir süre kazandırdığı belirtilerek söz konusu IMF rezervinin “birkaç hafta” içinde geri verilmesinin gerektiği belirtildi.

        Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras’ın, yerel yönetimler ve kamunun ellerindeki nakdin Yunanistan Merkez Bankası’nda oluşturulan bir havuzda toplanmasına ilişkin kararnamesi çerevesinde hesapta bugüne kadar 600 milyon Euro toplandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ