Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Burgan Bank ilk çeyrek mali sonuçlarını açıkladı - Para Haberleri

        3 aylık konsolide finansal sonuçlarını açıklayan Burgan Bank'ın net kârı 17.5 milyon TL oldu. Burgan Bank’ın aktif büyüklüğü geçen yılın aynı dönemine göre yıllık %37 artışla 9.9 milyar TL’ye, nakdi kredileri %49 artarak 7.8 milyar TL’ye, toplam mevduatı %49 artış ile 5.5 milyar TL’ye yükseldi.

        Burgan Bank’ın özkaynakları %67 artışla 970 milyon TL’ye yükselirken, katkı sermaye dâhil özkaynakları 1.3 milyar TL’ye ulaştı. Sermaye yeterlilik oranı konsolide bazda %.15.48 olurken, solo bazda %17.05 olarak gerçekleşti.

        2015 ilk üç ay sonuçlarını değerlendiren Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç; “2014, Bankamız açısından büyüme ve gelişme yılı olmuştur. 2015 yılı ilk çeyrek sonuçları, Burgan Bank’ın belirlediği istikrarlı büyüme hedefini büyük bir azim ve başarı ile sürdürdüğünün göstergesidir. Burgan Bank olarak, güçlü sermayedarımızın desteği ve iştiraklerimiz Burgan Yatırım, Burgan Leasing ve Burgan Portföy’ün başarılı performansları sayesinde ilk üç ayımızı bankacılık sektörünün üzerinde büyüme hedefimize ulaşmış olarak tamamlıyoruz.” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ