Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Moody's: Yerel para cinsinden borçlanma kırılganlıkları azalttı - Para Haberleri

        Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, tahvil piyasalarındayerel para cinsinden borçlanmakağıtlarının ortalama oranlarının 2000'den 2014'ün üçüncü çeyreğine kadarki dönemde yarıya yakın artmasının bir çok gelişmekteolan ülkenin ekonomik şoklara karşı kırılganlıklarını azalttığınıve para politikaları ile mali politikalarının etkinliklerini artırdığını bildirdi.

        Moody's, yaptığı araştırmanın yerel para cinsinden devlet borçlanmakağıdı tutarının 2000 ve 2014 arasında yıllık ortalama yüzde 14,4büyüdüğünü gösterdiğini ve aynı dönemde yabancı para cinsindenborçlanma kağıtlarında büyümenin yıllık yüzde 2,3'te kaldığınıvurguladı.

        Yerel para cinsinden bu borçlanma artışının gelişmekte olanülkelerin borç yüklerinde bir artış anlamına gelmediğini de ifadeeden Moody's, gelişmekte olan ülkelerde 2000 yılında yüzde 47,9 olanborç/GSYH oranının 2014'te sadece yüzde 48,3'e çıktığını vurguladı.

        EN HIZLI ARTIŞ ASYA'DA

        Moody's, yerel para cinsinden borçlanma kağıdı ihracında en hızlıbüyümenin Asya'da olduğunu, Asya'da yerel para cinsinden borçlanmanın2000'den bu yana 6 kat arttığını ve yıllık ortalama artışın yüzde 14,5 olduğunu belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ