Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para HONDA CR-V TEST - Para Haberleri

        BURAK TAŞÇI - HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        ÖTV indirimin bitmesi ile beraber hurda indiriminin devreye gireceğini uman otomotiv sektörü Sanayi Bakanı'nın yakın zaman hurda indirimi gibi bir teşviğin olmayacağını söylemesi ile beraber kendi alternatiflerini ortaya koymaya başladı.

        Peugeot 206+ Türkiye yollarında

        Peugeot, ürün gamını 1998’den bu yana yaklaşık 6,5 milyon adet üretilen 206’nın mirasçısı 206+ ile zenginleştiriyor. Öncüsünün dünya çapında kabul gören genetik özeliklerini devralan bu model böylece Peugeot markasının ürün gamını tamamlıyor. Peugeot 206+ modern tasarımı, çevreye saygılı motorları ve uygun fiyat-donanım seviyesi ile dikkat çekiyor.

        Yeni Peugeot 206+, 5 Ekim tarihi itibariyle ilk 500 müşteriye özel 23.990 TL’den başlayan anahtar teslim fiyatlar ile sunuluyor.

        Renault'tan 2 model

        Renault'dan yapılan yazılı açıklamada, Renault'nun yeni Grand Scénic ile öncüsü olduğu aile tipi tekhacimli (MPV) ürün gamını gençleştirdiği belirtildi.

        Ford ÖTV indirimine evet dedi

        Otomotiv üreticileri için can simidi olan vergi indirimi 30 Eylül utubarıyla sona erdi. Hükümet hurda indirimi sinyali verirken, vergi oranlarını eski seviyeye çekti. Vergi indirimi nedeniyle satış rekoru kıran otomotivciler ise vergi farkı ve fiyat artışı yapmama kararı aldı. İlk adımı Ford attı. Ford Otosan'ın ekim ayı boyunca yüksek donanımlı Ford otomobillerde ÖTV farkını karşılama ve fiyat artış yapmama kararı aldığı bildirildi. Diğer otomotiv şirketlerinin yakında benzer kampanyalarla cazip fırsatlar sunması bekleniyor.

        TEST ARACI

        DİNAMİK ARAZİCİ HONDA CR-V

        Şehrin içinde sizi gürültüden uzaklaştıran, şehir dışında ise uzun yolculuklarda sizi yormayan konforu ile tam not alabilecek bir araç Honda CR-V.

        FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYIN...

        Test ettiğim araç otomatik vites olmasından dolayı şehir içinde büyük rahatlık sağladı. İstanbul trafiğinin yoğun olmasından dolayı sürekli dur kalk yaparak ilerlerken sarsıntısız vites geçişleri sürücüsünü mutlu edecek seviyede. Enine yerleştirilmiş 4 silindirli 2.0i VTEC benzinli motora sahip Honda CR-V 150 beygir güç üretiyor. 5 ileri otomatik vitese sahip olan CR-V Akıllı Eğim Sistemine sahip. 4 tekerden çekiş sağladığı için CR-V'nin direksiyonunda kendinizi tamamen güvende hissediyorsunuz. Boş ağırlığı 1553 kg olan CR-V'nin 58 litrelik yakıt tankı bulunuyor.

        Arka koltukları kurulu haldeyken bagaj hacmi oldukça yeterli düzeyde. Arka koltuklar yatırıldığında ise devasa bir bagaj hacmi ortaya çıkıyor.

        Aydınlık iç mekan

        Panoramik cam tavanı araç içerisindekilere ferahlık sunuyor. Isıtmalı deri koltukları bulunan CR-V'nin koltuklarının tam ortapedik olması uzun yolculukların vazgeçilmezleri arasında en önemli detaylardan birisi. Derinlik ve yükseklik ayarlı direksiyona sahip CR-V'de müzik sistemini direksiyon üzerindeki kontrol tuşlarından kullanabiliyorsunuz. 6'lı CD çaları bulunan CR-V'de ses sisteminin akustiği gayet güzel dizayn edilmiş. Elektrikli ve ısıtmalı aynaların katlanması için ise tek bir tuşa basmanız yeterli oluyor. CR-V'de 2 adet torpido gözü tasarlanmış. Küçük eşyalarınızı (cüzdan, ruhsat vs.) saklayabileceğiniz üst raf ve büyük malzemeleri koyabileceğiniz alt göz olarak ikiye ayrılmış durumda. Ön iki koltuğun arasındaki derin saklama yeri daha büyük eşyaların saklanması için tasarlanmış. Farklı dizayn edilmiş olan el freni aracın iç mekanında farkındalığını yansıtıyor. Park sensörleri ise araç hareket halindeykende devrede olması sürücüyü uyararak olası araca yaklaşımların nereden geleceğini yol bilgisayarında gösteriyor.

        Gösterişli dış mekan

        Ağırlık merkezinin aşağıda olması nedeniyle yerden rakipleri kadar yüksek olmayan CR-V'de dış görünüşünde ilk bakışta farları ile etkiliyor. Tampona gömülü halde bulunan sis farları araca daha dolgun bir görünüm vermiş. Nikelajlı logo çerçevesi, cam çerçeveleri ve kapı kolları lüks sınıf araç olduğunu daha da ön plana çıkarmış. Arka stop lambaları ise uzunlamasına dizayn edilmiş. Gece arka sis lambalarını kullandığınızda iki kırmızı uzun şerit yolda fark edilmenizi sağlıyor. Bagaj kapağının 90 derecelik yukarı doğru açılması büyük eşyaları araca koyarken yardımcı olacak şekilde tasarlanmış.

        Ekstra güvenlik

        Çamurluklarının içerisine yerleştirilen darbe emiciler kaza anında kabin içerisindeki olası risklerden korumak için geliştirilmiş. Honda CR-V'de bulunan ön, yan ve perde hava yastıkları ile kaza anında kabin içerisindekilere tam güvenlik sağlıyor.

        İki motor seçeneğiyle satışa sunulan Honda CR-V 2.0 benzinli otomatik ve 2.2i CTDİ dizel düz vitese modelleriyle 80.490 TL'den satışa sunuluyor.

        buraktasci@haberturk.com

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ