Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Ali Babacan BDDK Arap-Türk Bankacılık ve Finans Forumu - Para Haberleri

        Arap Bankalar Birliği, Türkiye Bankalar Birliği ve Dünya Arap Bankacılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen ''Arap-Türk Bankacılık ve Finans Forumu''nda yaptığı konuşmada, Ali Babacan, ''BDDK, bağımsız bir kurumdur. Doğrusu neyse, gözlerini kırpmadan yapıp geçerler. Hatır gönül işi olmaz. Biz de BDDK'nın bağımsız ve dik duruşunu hep destekleriz. Bağımsızlık, aynı zamanda bağımsız olarak alınan kararların arkasında siyasi iradenin durmasıyla olur'' dedi.

        KRİTİK DÖNEM

        Babacan, dünya ekonomisinin son derece kritik bir dönemden geçtiğini belirterek, ''Krizin daha da derinleşmesini önlemek amacıyla merkez bankaları yoğun çaba göstermekte. Merkez bankalarının çabaları ellerindeki matbaalarla, para basma makineleriyle sınırlı. Şu anda ABD'de, Avrupa'da da harıl harıl bu yapılıyor. Bunun verdiği bir geçici rahatlama... Bu miktarda bol paranın piyasaya sürülmesinin, özellikle karşılıksız olarak basılıp sürülmesinin piyasaya verdiği rahatlık, geçici bir rahatlık'' dedi.

        Dünya ekonomisinde asıl kalıcı çözümlerin hükümetlerin atacağı adımlarla gerçekleşeceğini belirten Babacan, ''Kalıcı çözüm için pek çok ülkede ciddi bütçe tedbirleri gerekiyor. Özellikle gelişmiş ülkeler, çok hızlı bir şekilde bu adımları atmaları gerekiyor. Sadece sırtlarını merkez bankalarına dayayıp 'Sen biraz para sür biz de rahat edelim' yaklaşımının sürdürülemez bir yaklaşım olduğunu, buradan tekrar altını çizerek vurgulamak istiyorum'' ifadelerini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ