Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Ucuz tatil yapmanın ip uçları! - Turizm Haberleri
        1

        Havalar her ne kadar istenilen sıcaklığa ulaşmasa da tatil sezonu geldi çattı. Bununla beraber herkes tatilde nereye gideceğinin yanında tatilde ne kadar harcayacağının hesaplarını yapmaya başladı bile.

        2

        Peki tatil için bütçesi dar olanlar ne yapmalı?

        3

        İşte Türkiye'nin yazlık beldelerine gitmek ve bütçeye göre tatil yapak isteyenler için ucuz tatilin yolları

        4

        Tatil planı yaparken ilk olarak atılması gereken adım ulaşım. Uçak biletini erken rezervasyonla uygun fiyata getirebilirsiniz. Bunun yanında havayolu şirketlerinin promosyonlu bilet fiyatlarını sıklıkla takip ederseniz uygun fiyata uçak bileti almanız mümkün olacaktır.

        5

        Eğer tatile kalabalık çıkmayı planlıyorsanız havayolu ulaşımı biraz pahalıya patlayabilir. Kalabalık yolculuklarda otomobil ekonomik bir ulaşım aracı olabilir.

        6

        Rusya'dan gelen turist sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20-25 civarında azalma yaşanması net olmamakla beraber otellerin ortalama fiyatlarına da yansıdı ve otellerin fiyatlarında yüzde 15-20 civarında geri çekilme oldu. Eğer son dakikacı tatilcilerdenseniz bu duurmu lehinize çevirip konaklamanızı uygun fiyata getirebilirsiniz.

        7

        Tatilini riske atmak istemeyenler için de otel konaklamalarında erken rezervasyon son derece avantajlı olacaktır.

        8

        Konaklayacağınız otelin bulunduğu beldeye, lokasyona ya da otelin özelliklerine göre otel fiyatları da fazlasıyla değişkenlik gösterebiliyor. Bazen son dakika rezervasyonlarda bile çok lüks bir otelde uygun fiyata konaklama olanağına erişebilirsiniz. Bunun için de otel fiyatlarını karşılaştırmanız avantajlı olacaktır.

        9

        Otele ya da pansiyona harcama yapmak istemeyen ve daha mütevazı bir tatil tasarlayan tatilciler için eş dost yazlığı sonderece iyi bir alternatif olabilir.

        10

        Tatile gitmeden önce eş dost yazlığı araştırması yapılabilir ve onların evi kullanmadığı zamana tatili denk getirip tatilde konaklama parası vermeyerek avantaj sağlayabilirsiniz.

        11

        Eş dost yazlığı bulamassanız eğer en ekonomik alternatiflerinden biri de ucuz ve temiz pansiyonlar. tatil beldelerinde çoğu zaman belde sakinleri evlerini tatilcilere uygun fiyata kiraya verirler. Siz de uygun fiyata oda kiralayabilirsiniz.

        12

        Yine kalabalık gidilen tatilciler için en ekonomik alternatiflerden birisi de yazlık ev kiralamak. 4-5 yataklı yazlık evler kalabalık gidilen tatilciler için son derece uygun ve karlı olabilir.