Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Numara taşımanın püf noktaları - Teknoloji Haberleri

        Telekomünikasyon Kurumu (TK), numara taşıma bedelinin ne olacağı yönündeki tartışmalara son noktayı koydu. Kurum, numarasını taşıyan aboneden en fazla 2 YTL ücret alınabileceğini karara bağladı.

        Ancak, cep telefonu operatörleri Turkcell, Avea ve Vodafone, aboneden taşıma ücreti almayacaklarını açıkladığı için, vatandaşlar taşıma işlemi karşılığında 2 YTL'yi de ödemeyecek. Telekomünikasyon Kurumu, 2 YTL'lik taşıma bedelini yapılan teknik hesaplamalar sonucunda belirledi. Hesaplamalara göre, numara taşımanın operatöre masrafının azami 2 YTL olduğu tespit edildi. Taşıma masrafının da bu bedel üzerinden yapılmasında karar kılındı. Kurul üyeleri arasında, numara taşınması karşılığında 6 ve 10 YTL bedel alınması da gündeme geldi. Operatörlerin, vatandaştan ücret almayacaklarını açıklamaları kurul üzerinde etkili oldu ve bedel 2 YTL olarak belirlendi. Numarasının hiçbir rakamını değiştirmeden hizmet aldığı cep telefonu operatörünü değiştirmeye imkan veren numara taşıma 9 Kasım'da başlayacak.

        Numarasını taşımak isteyen vatandaşların yapacakları işlemler şöyle:

        * Operatörünü değiştirmek isteyen abone, geçmek istediği yeni operatörün abone merkezine başvuracak. * Abone, başvuru sırasında numaranın kendisine ait olduğunu gösteren belgeleri verecek, numara taşıma formunu dolduracak. Abone merkezinde yeni operatörü ile hizmet almaya başlayacağı tarihten geçerli olacak biçimde abonelik sözleşmesi imzalayacak ve yeni bir SİM kart alacak.

        Arayana uyarı

        * Abone merkezi, aboneden aldığı bilgi ve belgeleri elektronik ortama aktardıktan sonra en geç 2 gün içinde Telekomünikasyon Kurumu bünyesindeki referans veri tabanına aktaracak. Kurum, bu talebi abonenin ayrılmak istediği operatöre iletecek. Operatör kimlik bilgisi ve belgeleri denetleyecek. En geç 2 gün içinde numara taşımaya onay verecek.

        * 6 gün içinde numarasını taşımak isteyen abonenin, belirleyeceği saat diliminde numara 20 dakika kapatılacak ve vatandaş yeni operatöründen hizmet almaya başlayacak.

        * Numarasını başka bir operatöre taşıyan vatandaşı arayanlara, 1.6 saniye süren ton sesi ile 'aranan kişinin operatörünü değiştirdiği' uyarısı yapılacak.

        PC MAGAZİN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ