Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Twitter, Facebook, Youtube erişim engeli, Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındığı anlara dair paylaşımlar kaldırıldı Twitter'a erişim açıldı - Teknoloji Haberleri

        HABERTURK.COM/AA/REUTERS

        İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği 3 Nisan 2015 tarihinde, Cumhuriyet Savcısı Şehit Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesine ilişkin soruşturmaya konu, görüntü, ses ve videoların yayınlandığı internet sitelerinde erişimin engellenmesine karar vermişti.

        Bunun üzerine bugün 13.00'da Twitter ve YouTube’a erişim engellendi. Sözkonusu içeriklerin kaldırılması nedeniyle Facebook'a erişim sağlanıyordu. Twitter ve Youtube'da içeriklerin bulunduğu linklerin bloklanması nedeniyle genel olarak girişlerde sıkıntılar yaşanıyordu.

        Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması görüntülerini mahkeme kararına uyarak kaldıran Twitter'a erişim açıldı. Twitter'ından arındanvideo paylaşım sitesi YouTube da yeniden erişime açıldı.

        Öte yandan İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, şehit Savcı Kiraz'ın görüntülerini yayınlamaya devam eden Google ile YouTube'un yayınları içerikten çıkarmasına, aksi halde sitelere erişimin engellenmesine karar verdi.

        "YASAK KISA SÜREDE KALKACAK"

        Reuters, Türk bir yetkiliye dayandırdığı haberinde Twitter'in, Türkiye'nin taleplerini karşıladğını, yasağın en kısa zamanda kaldırılacağını duyurmuştu.

        Erişim Sağlayıcıları Birliği Genel Sekreteri Bülent Kent de açıklama yapmıştı. Kent yaptığı açıklamada, Twitter’ın erişime açılmasının kısa süre içinde gerçekleşeceğini söylemişti.

        'ENGELLEME YOK'

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise bir basın mensubunun sorusu üzerine savcılığın engelleme talebinin şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın görüntüleri ile ilgili olduğunu ancak şu anda bir engellemenin olmadığını ifade etmişti.

        TWITTER'DAN AÇIKLAMA

        Twitter ise @policy hesabından şu açıklamayı yapmıştı:

        "Hizmetimizin #Türkiye’de kesintiye uğradığı bilgilerini aldık. Kullanıcılarımıza en kısa sürede erişimi tekrar sağlamak için çalışıyoruz."

        FACEBOOK: 'KARARA UYDUK AMA...'

        Reuters'ın sorularını yazılı olarak yanıtlayan bir Facebook sözcüsü ise, "Mahkemenin kararına uyduk ancak temyiz edeceğiz" şeklinde konuşmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ