Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Star Wars'un robotu gerçek çıktı - Teknoloji Haberleri

        Star Wars hayranlarının heyecanla beklediği Star Wars: The Force Awakens'ın 2 fragmanı yayımlandı. Fragmanlar(resmi Star Wars hsabındaki) sadece 1 gecede 30 milyon kere izlendi.

        Fragmanların yayımlanmasıyla forumlarda yoğun bir tartışma da başladı. Star Wars hayranları neredeyse her detaydan bir ipucu yakalamaya çalışırken, efsane robot R2-D2'ya yeni bir 'arkadaş' gelmesi dikkat çekti.

        Bir küre üzerine oturtulmuş kafadan oluşan yeni robot BB-8'i görenler doğal olarak kendisinin bir 'özel efekt' ile yaratıldığını düşündü. Çünkü serinin 1-2 ve 3. bölümlerindeki R2-D2 dahil tüm robotlar bu şekilde hayat bulmuştu. 4-5 ve 6. bölümlerde ise aktör Kenny Baker R2-D2'ya hayat vermişti. Burada 2000'lerde çekilen Star Wars'ların 1-2 ve 3. bölümler olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

        Star Wars Kutlaması paneline gelenler BB-8'in sanılanın aksine bir özel efekt ürünü olmadığını gördü. Yönetmen JJ Abrams BB-8'in tüm teknolojisiyle gerçekten inşa edilmesinin hem film hem de aktörler için daha iyi olduğunu ifade etti. BB-8'in 'yuvarlanarak' sahneye girişi panele katılanlarda büyük bir heyecan yarattı.

        Film çekimlerinde BB-8 uzaktan kumandayla kontrol edildi ancak paneldeki tanıtımda kendi kendini kontrol ettiği ifade edildi. Resmi bir açıklama yapılmadı ama BB-8'in daha ufak halinin yakın zamanda tüketiciyle buluşacağını tahmin etmek zor değil.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ