Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Toshiba'da muhasebe skandalı istifa getirdi - Teknoloji Haberleri

        Toshiba holdinginin Japon CEO’su Hisao Tanakafirmada muhasebe usulsüzlük suçlamalarından sonra Eylül ayında istifa edeceğini bildirdi. FortuneTurkiye'nin haberine göre Tanaka, artan muhasebe skandalı olaylarından dolayı sorumlu olduğunu ve isifa niyetini yakın ortaklarına anlattı.

        Müfettişlerin teftişinden sonra istifanın geniş çapta olması bekleniyordu. İddialara göre üst düzey yetkililer arasında usulsüzlük yapan da oldu.

        İdari birimlerin dediklerine göre ekonomik tekniklerle gelirlerin aşırı derecede arttırıldığı ve maliyetlerinin arttırılmasına teşvik ettiği ortaya çıktı.

        Usulsüzlük ortaya çıktıktan sonra Toshiba geçmiş dönem hesaplarını kontrol etmek için müfettişler tuttu. Üstelik, hissedar toplantısında şirket 2014 mali kazancı yayınladığında pek çok kişiden istifasını sunmasını bekliyor. Önümüzdeki hafta müfettiş kurulu raporları sunduğunda istifa bekleniyor olacak.

        Toshibo sözcüsünün Reuters'e verdiği demeçte şirketin henüz konuyla ilgili belli bir kararı olmadığını ve müfettişlerin raporlarını beklediklerini açıkladı.

        Tanaka şu anki başkan yardımcısı Norio Sasaki yerine 2013’de şirketin CEO’su oldu. Sasaki’nin de istifa etmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ