Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji En Genç Milyarderin Görkemli Hayatı - Teknoloji Haberleri
        1

        ABD’nin batı sahilindeki Los Angeles bölgesinde ve Malibu’nun hemen doğusunda yer alan Pacific Palisades’de büyüyen Spiegel, iki avukatın en büyük oğlu. Annesi ve babası, Spiegel henüz lisedeyken boşandı.

        2

        Spiegel, 16 yaşında sürücü belgesini aldığı zaman, 2006 model bir Cadillac Escalade almış. Arabasını, güney Kaliforniya’daki okuluna yakın Edison’ın otoparkına parkediyordu ve Spiegel’in babası, enerji krizinin yaşandığı o dönemde Edison’ın şirket avukatlığını yapıyordu.

        3

        Spiegel, Stanford Üniversitesi’ne başladığında ve burada Snapchat’in o zamanki kurucu ortakları Reggie Brown ve Bobby Murphy ile tanıştı. Evan Spiegel, Forbes dergisine verdiği bir röportajda ,”Biz okulun karizmatik çocukları değildik. Bu nedenle karizmatik olabilmek için bir şeyleri inşa etmemiz gerekti.” şeklinde konuşuyor.

        4

        Evan Spiegel'in Snapchat'ın kurulmasındaki en büyük yardımcıları ve dostları Reggie Brown ve Bobby Murphy.

        5

        Spiegel, mezun olmasına sadece birkaç ders kalmışken, 2012’de Snapchat’te tam zamanlı çalışabilmek için okulu bıraktığında ekibi, Snapchat’in neredeyse tamamını geliştirmişti. Snapchat’in o dönemdeki ofisi ise Evan’ın babasının Toyopa Drive’daki eviydi.

        6

        2014 yılında nihayet kendi evini alan ve babasının evinden taşınan Spiegel, Brentwood’da üç yatak odası ve bir de terası bulunan bu eve 3.3 milyon dolar ödedi.

        7

        Snapchat, geçtiğimiz Haziran’da yüksek bir yatırım alınca, Spiegel’in kendisine bir Ferrari satın aldı.

        8

        Yakın zamanda hızla yükselen SnapChat uygulamasının sahibi Evan Spiegel,Facebook Kurucusu Mark Zuckerberg'ün uygulamayı 3 milyar dolarlık teklifini reddetmesiyle uygulamasına çok güvendiğini kanıtladı.

        SnapChat uygulamasının bağlı bulunduğu şirketin maddi değeri şu an 10 milyar dolar olarak varsayılıyor.

        9

        Spiegel'in, müzisyen Taylor Swift ile bir ilişkisi olduğu iddia edilmiş. İkili, basında çıkan haberlere göre 2013’ün Aralık ayında tanıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ