Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Microsoft'un yeni gözdesi - Teknoloji Haberleri

        Birçok firma ile anlaşma aşamasına gelen Uber, geçtiğimiz aylarda da ülkemizde gerçekleşen dondurma dağıtımı ile adını duyurmuştu ve bundan sonra firmanın İstanbulu da pazarın içine dahil ettiği açıklanmıştı.

        Anlaşma sonrası sermayesine 1 milyar dolar daha eklenen Uber'ın yeni kaynak miktarı 5 milyar dolara ulaştı. Firmanın büyümeye ilgisi anlaşmaya sıcak bakmasına neden oluyor. 50'yi aşkın ülkede, 300'den fazla şehirde hizmet veren Uber, ulaşım sisteminin temelini oluşturan araç filosunu genişletmeye yönelik yatırımlar yapıyor.

        Tabi Uber'i tek farkeden Microsoft olmadı. Google da bir aralar Uber'i karlı bir yatırım aracı olarak görüp destekte bulunmuştu. İki firmanın da geliştirmeye çalıştıkları paket teslimatı teknolojileri ve sürücüsüz araç teknolojisi, ikisinin de karlı çıkacakları bir anlaşma olduğunu gösteriyor. Ayrıca Uber işleri büyütmeyi akıllarına koyup Google Haritalar şefini kendi bünyesine katmıştı. Tabi Google Haritalar'ın Uber'ı öneren tek harita servisi olması da iki şirket arasındaki anlaşmanın ne derece iyi olduğunu gösterir durumda.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ