Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Apple, Sony, Microsoft ve Nintendo’ya rakip oluyor - Teknoloji Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Büyüklüğü 40 milyar doları bulan video oyun pazarına yeni bir oyuncu daha katılıyor: Apple. ABD’li teknoloji devinin, yarın San Francisco’da düzenleyeceği etkinlikte Apple TV ismiyle yeni bir multimedya kontrol deneyimini kullanıcılara sunacağı ileri sürüldü. İngiliz Telegraph Gazetesi’nin haberine göre Apple bu hamle ile Sony’nin PlayStation 4, Microsoft’un Xbox One ve Nintendo’nun Wii konsollarına ciddi rakip olacak. Şirketin üreteceği, oyun konsolu olarak da kullanılabilecek dokunsal sensörleri olan kumanda, oynayan kişilerin parmaklarıyla uyguladığı güce duyarlı olacak. Konsolun gelişmiş grafiklerle destekleneceği tahmin ediliyor. Konsol üzerinden yeni oyunlar satın alınabilecek. Cihazın yeni versiyonunun ekim ayında satışa çıkması bekleniyor. Küresel oyun pazarının toplam büyüklüğü 2014’te 80 milyar doları aştı.

        JOBS’UN HOBİSİYDİ

        Televizyona bağlanan küçük bir cihaz olan Apple TV, 2007 yılında Apple’ın müteveffa kurucusu Steve Jobs’un ‘hobi projesi’ olarak nitelendirilmişti. Kullanıcıların Netflix gibi online film servislerinden film, canlı spor programları, YouTube videolarını izlemelerini sağlayan Apple TV Netflix Türkiye pazarına girmediği için Apple TV Türkiye’de henüz tam performans sağlayamıyor.

        OTURMA ODALARINA GİRECEK

        Apple TV, oyun konsolu ile oturma odalarına girmeyi ve oyun oynamayı sosyal etkinliğe dönüştürmeyi hedefliyor. Wii de hareket kontrol sistemiyle her yaştan insanın aynı oyunu oynayabilmesine olanak sağlamıştı. iPhone 6’da yer alan A8 işlemcisinden güç alacak yeni Apple TV’de ayrıca depolama oranı artırılacak. ABD’de depolama alanı olarak 500 GB kapasite sunan Wii U’nun fiyatı 299, Xbox One’ın fiyatı 349 ve PS4’ün fiyatı ise 399 dolar.

        FİYATININ 150 DOLAR OLMASI BEKLENİYOR

        New York Times Gazetesi’nin internet sitesine göre yeni Apple TV cihazının fiyatı 150 dolar olacak. ABD’de 99 dolardan piyasaya sunulan cihazın fiyatı Mart 2015’te 69 dolara indirilmişti. Geleneksel oyun konsollarının fiyatı ise 300 ile 500 dolar arasında değişiyor. Oyun konsolu satışlarının bu yıl 27 milyar doları geçeceği tahmin ediliyor. PwC’ye göre küresel oyun pazarının büyüklüğü ise 75 milyar dolar civarında. 2013’te satışa sunulan PlayStation 4’ün çıkışından günümüze 25 milyondan fazla sattığı açıklandı. Microsoft ise kasım ayında Xbox One Elite’i satışa sunacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ