Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Lütfi Elvan: Terörle mücadelede gerekirse Twitter kapatılır - Teknoloji Haberleri

        AK Parti Antalya Milletvekili ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, bombalı saldırı öncesinde sosyal medyadan saldırı olacağına ilişkin mesajlar atan kullanıcı bilgilerini Twitter'ın paylaşmakta güçlük çıkarması hakkında, "Her türlü tedbiri almak bizim görevimizdir. Böyle bir girişim içerisine girmesi halinde gereken neyse o yapılır, gerekirse Twitter kapatılır" dedi.

        AK Parti Antalya Milletvekili ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

        "TERÖRE VE ŞİDDETE ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

        Elvan, Ankara Garı önünde gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili, "Sadece kuklalar ve maşalar değil, o maşayı tutanlar, o kuklayı oynatanlar mutlaka ortaya çıkacak. Devletimize, milletimize, bayrağımıza, ülkemize yapılan bu saldırıyı biz kınıyoruz, lanetliyoruz. Milli birliğimiz ve beraberliğimiz hedef alınmıştır burada. Kardeşliğimiz hedef alınmıştır. Teröre ve şiddete asla boyun eğmeyeceğiz. Bu konuda kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

        "TWITTER'A KARŞI HER TÜRLÜ TEDBİR ALINIR"

        Elvan, Patlamanın olduğu günden önce Twitter'dan "Ankara'da yarın bomba patlayacak" mesajını atan kullanıcıların bilgilerinde PKK ve DEAŞ örgütlerine ait bulguların bulunması ve Twitter yönetiminin ilk aşamada bu kullanıcılara ait bilgileri "özel hayatın gizliliği" nedeniyle paylaşmamasıyla ilgili olarak, "Bir terör hadisesi oluşuyor, bu terörün arkasında kim var araştırmaya çalışıyorsunuz, bununla ilgili yargı kararınız var ve Twitter kalkıp böyle söylüyorsa, biz de burada gereğini yaparız. Bunun gereği şudur; her türlü tedbiri almak bizim görevimizdir. Eğer terörle mücadele gerekiyorsa bunu biz yapacağız. Ama Twitter'ın kalkıp da terör örgütünü koruma gibi bir eğilim içerisine girmesi kabul edilemez. Böyle bir girişim içerisine girmesi halinde gereken neyse o yapılır, gerekirse Twitter kapatılır. Teröre karşı mücadele etmekte kararlıysalar bize bu konuda yardımcı olmak zorundalar. DEAŞ, Esad'a destek vermekten bahsediyor ve Esad'a destek veriyor, Esad, PYD'ye destek veriyor, PYD, PKK'ya destek veriyor. Kendi içerisinde bir döngü var. Bunların hepsi terör örgütü" değerlendirmesinde bulundu.

        "BİZLERE BARIŞ, KARDEŞLİK VE DOSTLUK YAKIŞIR"

        Lütfi Elvan, AK Parti Erdemli Gençlik Kolları üyesi Seyit Duru'nun darbedilmesiyle ilgili, "Bizlere barış, kardeşlik ve dostluk yakışır. Demokrasi şöleni içerisinde bu seçime gitmeliyiz. Bir şölen, kutlama havasında bu seçime gitmeliyiz" dedi.Elvan, Erdemli Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Duru'yu ziyaret ederek, sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

        Elvan, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dün Erdemli'de demokrasiye yakışmayan bir hadiseyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

        AK Parti'nin gençlik kollarının bir üyesinin darbedildiğini belirten Elvan, "Bu gencimiz aracında Sayın Cumhurbaşkanımızın hayatını anlatan kitap okurken maalesef 40 civarında MHP'li tarafından saldırıya uğramıştır" ifadesini kullandı.

        Birlik, beraberlik ve dayanışmanın önem arz ettiği bir süreçten geçildiğini vurgulayan Elvan, böyle bir yaklaşımın kabul edilemeyeceğini söyledi.

        Saldırıyı şiddetle kınadığını dile getiren Elvan, şöyle devam etti:

        "Genç kardeşimize tek başınayken 40 kişilik bir grup tarafından saldırılmıştır. Bunun görüntüleri de var ve basınla da paylaşılmıştır. Biran evvel bu saldırıyı gerçekleştirenlerin hem emniyet güçleri hem de jandarma güçlerimiz tarafından tespit edilip bunlarla ilgili gerekli soruşturmanın başlatılması gerekiyor. Maalesef şu ana kadar MHP yönetimi, 'Biz bu saldıran kişileri emniyete, jandarmaya teslim edeceğiz' demelerine rağmen şu ana kadar MHP yönetimi tarafından bu gerçekleşmemiştir. Bu Erdemli'ye yakışan bir hadise değildir. Biz hepimiz kardeşiz. Böyle demokratik bir ortamda arabasında kitap okuyan hiçbir söz sarf etmeyen 18 yaşındaki bir gencimize nasıl bu saldırı kabul edilebilir."

        Gencin birçok yerinden darp edildiğini ve yara aldığını anlatan Elvan, "Ben bu saldırıyı yapanları şiddetle kınıyorum. Bu saldırıyı yapanların özellikle MHP yönetimi tarafından da kendi teşkilat mensuplarının bunu gerçekleştirmesi nedeniyle kınamasını talep ediyorum. Bizim birliğe, bütünlüğe ve kardeşliğe ihtiyacımız var" diye konuştu.

        Tüm gençlere seslenen Elvan, şöyle konuştu:"Bizlere barış, kardeşlik ve dostluk yakışır. Demokrasi şöleni içerisinde bu seçime gitmeliyiz. Bir şölen, kutlama havasında bu seçime gitmeliyiz. Ama insanların özellikle parti propagandası yaparken birbirlerine saldırmaları, taciz etmeleri, baskı uygulamaları hiçbir şekilde kabul edilemez. Bunun anlamı demokrasiye karşı tavır alma anlamına gelir. Bir kez daha kınıyor ve inşallah bundan sonra bu tür olayların ne Erdemli'de ne de Mersin'de ne de Türkiye'nin herhangi bir yerinde gerçekleşmemesini temenni ediyorum. Kardeşimize Allah'tan acil şifalar diliyorum."

        Elvan daha sonra, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Cem Tayfun'un ailesinin yaşadığı eve taziye ziyaretinde bulundu.

        İHA-AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ