Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Football Manager 2016'da en iyi 10 genç yetenek! - Teknoloji Haberleri

        Asım ÖNER - İlker KARAŞ / HT HAFTASONU

        Haftanın ipucu

        Menajerlik oyunlarının lideri FM, 13 Kasım’da yeni versiyonu ile piyasaya çıkacak. Hazır oyunun çıkışını sabırsızlıkla beklerken, seçeceğiniz takımın kadrosuna katmak isteyeceğiniz genç yeteneklerin listesini verelim dedik!

        Martin Ødegaard - Yaş: 16 - Mevki: AMCR - Takım: Real Madrid

        Gabriel Barbosa - Yaş: 18 - Mevki: AMR - Takım: SantosFutebolClube

        Lee SeungWoo - Yaş: 17 - Mevki: AMC (ST) - Takım: Barcelona

        Ezequiel Ponce - Yaş: 18 - Mevki: ST - Takım: Newell’sOldBoys

        Inaki Pena - Yaş: 19 - Mevki: GK - Takım: Barcelona

        Emanuel Mammana - Yaş: 19 - Mevki: DC(DL) - Takım: RiverPlate

        Simone Scuffet - Yaş: 19- Mevki: GK - Takım: Udinese

        Luka Jovic - Yaş: 17- Mevki: ST (AML) - Takım: Red Star

        Kristoffer Ajer - Yaş: 17- Mevki:DM-M-AMC - Takım: Idrettsklubben Start

        Daniele Rugani - Yaş: 20 - Mevki: DC - Takım: Empoli

        'BU ARA BEKLEDİĞİMİZ 5 OYUN'

        Need for Speed

        Fallout 4

        Star Wars Battlefront

        Call of Duty Black Ops III

        Starcraft II - Legacy of The Void

        'PS PLUS'IN KASIM OYUNLARI'

        PlayStation’ın aylık oyun abonelik sistemi PlayStation Plus’ın kasım ayı oyunları duyuruldu. Bu ay yükleyebileceğiniz oyunlar arasında güzel seçenekler var:

        PlayStation 3: Dragon Fin Soup,

        Mass Effect 2, Beyond Good and Evil.

        PlayStation 4: The Walking Dead: Season 2, Magicka 2, Dragon Fin Soup.

        PlayStation Vita: Dragon Fin Soup, inviZimals.

        'NEED FOR SPEED'İN İNCELEME PUANLARI'

        PlayStation 4 veya Xbox One için 5 Kasım’da piyasaya çıkan PC için ise 2016’nın ilk çeyreğıni beklemek gerekecek olan Need for Speed’in inceleme puanları yayınlandı. Yurtdışı oyun basınının ortalamanın biraz üzerinde puanladığı bu oyunun incelemesini önümüzdeki hafta bu sayfada bulabilirsiniz!

        EGM - 7

        GodisaGeek - 6.5

        Eurogamer Italy - 7

        USGamer - 4.5/5

        Gamespot - 8

        Hobby Consolas - 77/100

        IGN - 6.3

        AttackoftheFanboy - 3/5

        'STEAM'DE CADILAR BAYRAMI REKORU'

        Dijital oyun satın alma platformu Steam, Cadılar Bayramı sırasında yeni bir rekora imza attı. 11 milyon 625 bin 415 oyuncunun aynı anda çevrimiçi olması ile rekor kıran Steam, toplam 12 milyon 500 bin oyuncunun aynı anda çevrimiçi olması ile bir önceki rekorunu da geride bıraktı.

        'FORZA MOTORSPORT'A 2 FALLOUT ARACI'

        Fallout 4 temalı Ford F100 kamyonetin ve 2016 yılında Chryslus Rocket 69 isimli bir arabanın Forza Motorsport 6’ya geleceği duyuruldu.

        'METAL GEAR ONLINE'IN GELİŞTİRİCİSİ KEPENKLERİ İNDİRİYOR'

        Konami’nin yakında Metal Gear Online’dan sorumlu stüdyoyu kapatacağı ve 35 kişinin işsiz kalacağı söyleniyor. Hideo Kojima ile yaşanan sorunlardan sonra Konami Los Angeles olarak devam eden stüdyonun, online modun aktifleşmesinden 1 ay sonra oyun dünyasındaki macerası erken tamamlamış oldu.

        Metal Gear serisinin en ücra oyununda dahi Hideo Kojima’nın izlerini görmüştük. Konami ile bağları kopartan, akabinde de firmadan ayrılan Hideo Kojima olmadan Konami, seriyi devam ettirme konusunda karar almış gibi. Yapılan açıklamalarda yeni bir Metal Gear oyunu için hazırlıkların başladığı ve Konami’nin büyük çaplı projeyi hedeflediği belirtildi.

        'FALLOUT 4 HARİTASI SIZDIRILDI'

        Fallout 4’ün çıkışına çok az bir süre kala oyun hakkında detaylar gelmeye devam ediyor. Bu sefer de Fallout 4’ün büyük haritası sızdırıldı. Oyunun çıkmasına sayılı günler kala yılların heyecanı etrafımızı yavaş yavaş sarıyor.

        'MOBİL 'İZLESENE.COM' UYGULAMASI YAYINDA'

        İzlesene, ücretsiz mobil video platormu ile videocuların geniş kitlelere ulaşmasını ve videolarının gelire dönüşmesini mümkün kılıyor. Bu platform vasıtası ile video içerik üreticileri, hiçbir teknik bilgi gerektirmeden, yalnızca birkaç tık ile Android, iPhone ve iPad’lerdeki yerlerini alıyorlar. Videocular mobil uygulamaları ile artık hayran kitlelelerinin 7/24 takibindeler.

        Oyun video’cuları ve hayranları arasındaki bağ, video izlemekten çok daha öte. Bu sebeple bu platform sadece video değil oyuncuların tam da ihtiyaç duyduğu birçok özellik sunuyor. Bu özelliklerden ilki, izleyicilerin hayranı olduğu videocuları canlı yayında izlerken, telefonları aracılığı ile diğer hayranlarla da sohbet edebilmesi. Daha da önemlisi bu platform ile videocular en sıkı takipçileriyle bir araya gelerek farklı projeler de oluşturabiliyor. Bunlara ek olarak doğrudan iletmek istedikleri bir mesajı dahi gönderebiliyorlar. Aynı zamanda videocular Facebook, Twitter ve Instagram dahil olmak üzere sosyal medya platformlarındaki aktivitelerini bu uygulama üzerinden tek bir yerde toplayabiliyor ve gene bildirimler ile hayranlarına kolayca erişebiliyorlar.

        'İKİZ KULELER'E SALDIRI SANAL GERÇEKLİKLE CANLANIYOR'

        Bugüne kadar 11 Eylül’deki İkiz Kuleler saldırısı çok fazla çalışmaya konu olmamıştı. Bir öğrencinin projesi olan 08:46, bilgisayar oyunları endüstrisinde belki de hiç konuşulmayan ve konuşulmak istenmeyen bu olayın üzerine gidiyor. Oyunu İkiz Kuleler’de yer alan bir çalışanın gözünden oynuyoruz. Saldırı sırasında nelerin yaşandığını, nasıl bir atmosferin bulunduğunu bizlere göstermeye çalışıyor.

        'SONIC LOST WORLD SONUNDA PC'DE'

        İlk oyunu 1991 senesinde çıkan, efsanevi kahraman Sonic’in yolculuğu devam ediyor! 2013 yılında Nintendo 3DS ve Wii U konsollarında piyasaya çıkan serinin son oyunlarından Sonic Lost World, artık Windows işletim sistemli bilgisayarlarda da oynanabiliyor! 2 Kasım’da dijital oyun satış platformu Steam’de satışa giren yapım, köklerine döndüğü oynanışıyla heyecan uyandırıyor. Harita ve özel bölümlerde 3D, genel olarak 2D görselleriyle oyuncuları özledikleri Sonic’e kavuşturuyor. Yapım şirketi SEGA, Sonic Lost World’ün PC’ye uyarlanmasıyla aslında bize 2014 yılında çıkan Sonic Boom’un da PC’ye uyarlanacağına dair ipucu veriyor. Mario, Sonic, Zelda gibi 90’ların unutulmaz kahramanlarını PC platformunda daha çok görmeyi her oyuncu ister!

        'CRYTEK SANAL GERÇEKLİĞİN PEŞİNDE!'

        OculustRift teknoloji ile beraber sanal gerçeklik artık bilimkurgu kitaplarından çok daha yakınımıza gelmişti. Bilmeyenler için kafamıza taktığımız bu özel gözlükler ile sanal bir dünyaya yolculuk yapabiliyoruz. Şimdi de teknoloji devi Sony Entertainment’in geliştirdiği sanal gerçeklik platformu “PS4 VR” ile Crytek’in oyun motoru “Cryengine” güçlerini birleştirdi. Robinson: The Journey adıyla duyurulan projede, esrarengiz bir gezegene kaza sonucu düşmüş olan genç bir oğlan çocuğuna hayat veriyoruz! Etrafımızı çevreleyen zengin ekosistemi, detaylarına dek inceleme özgürlüğünü tadacağımız oyunda, her köşe başında bir gizemle karşılaşacağız. Sanal gerçeklik teknolojisi sayesinde, hayal gücünün ve keşif duygusunun en yüksek noktada deneyimlenebileceği “Robinson: The Journey”in çıkış tarihi henüz açıklanmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ