Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji iPad Air 3 satış tarihi ne zaman? - Teknoloji Haberleri

        iPad Air 3 hakkında bazı iddialar paylaşıldı. Bu iddialar özellikle cihazın teknik özellikleriyle alakalı. Ancak henüz Apple'dan resmi bir açıklama yapılmadı. Aynı zamanda çizim görseli de ortaya çıktı.

        İddiaya göre iPad Air 3 modelinin arkasında önceki cihazlardan farklı olarak LED flaş bekleniyor. Kameranın yanına konumlandırılması planlanan bu flaş ile fotoğraf kalitesinde artış yaşanabilir. Şimdiye kadar hiçbir iPad modelinde LED flaş görmemiştik. Cihazın kamerasının önceki nesile göre daha gelişmiş bir 8 MP sensörle çalışacağı tahmin ediliyor. Yani yeni iPad fotoğraf konusunda iddia olacak.

        Bir diğer detay ise cihazın ses sistemi ile ilgili. İlk defa iPad Pro modelinde gördüğümüz dörtlü hoparlör setinin iPad Air 3’e de gelmesi bekleniyor. Bu sayede ses kalitesinde artış yaşanacak.

        Bazı kaynaklarda Apple’ın “iPad Air Pro” isimli yeni bir seriyi de duyurabileceğini belirtmiş. Bu konuda somut bir kanıt bulunmuyor ancak ihtimaller arasında sayabiliriz.

        Bu zamana kadar en yüksek çözünürlüğe sahip iPad, 2732×2048 çözünürlükle iPad Pro olmuştu.

        iPad Air 2 ve iPad mini 4’te ise 2048×1536 çözünürlüğünde ekran yer almıştı. Ortaya çıkan son iddialar ise iPad Air 3’ün ekranında büyük bir gelişim olacağına işaret ediyor.

        Tayvan merkezli tedarik zincirinden gelen bilgiye göre iPad Air 3’te 4K çözünürlüğünde ekrana yer verilecek.

        Ancak çözünürlük değerinin tam olarak ne olacağı henüz bilinmiyor. Eğer çözünürlük gerçekten 4K olursa, iPad Air serisinde ilk kez böylesine büyük bir gelişme yaşanmış olacak. Bir diğer iddia ise cihazın 4K çözünürlüğünde gelmese bile en azından iPad Pro ile denk çözünürlüğe sahip olacağına işaret ediyor.

        Bu zamana kadar iPad Air 3’ün 4K ekranla geleceğine yönelik herhangi bir iddia ortaya atılmamıştı. Bu söylentinin gerçek olup olmayacağını öğrenmek için ise Apple sunumuna kadar beklememiz gerekiyor.

        Tedarik zinciri kaynaklarına göre yeni nesil iPad, mart ayındaki etkinlikte açıklanacak. Kaynaklar cihazda 2334 x 3112 çözünürlüğünde 9.7 inç'lik ekranla birlikte 2. nesil Touch ID'nin olacağını söylüyor.

        Tablete ise A9X sistemçipi güç verecek. iPad Air 3'te aynı iPad Pro'da olduğu gibi sadece 32 ve 128 GB'lık depolama alanı seçenekleri olabilir.

         Image Title 1  Image Title 2
        Description

        Tabletin Nisan 2016 tarihinde Apple Watch 2 ve iPhone 5se isimli diğer cihazlarla birlikte duyurulup Haziran ayından önce satışa çıkması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ