Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Yeni modeller bir bir görücüye çıkıyor - Teknoloji Haberleri
        1

        Mahmut SANCAK / GAZETE HABERTÜRK

        Bluboo, Zopo, Ulefone veya Doogee markalarını duydunuz mu? Evet diyenlerin sayısı eminim fazla değil. Bu durum Barcelona’da devam eden Mobil Dünya Kongresi’nde de (MWC) farklı değil.

        2

        Ancak Ejder simgeli Çin’den gelen ve başta cep telefonu olmak üzere bilişim sektörünün hemen her alanına hitap eden ürünler geliştiren şirketler kendilerini sürekli geliştiriyor.

        3

        Örneğin Bluboo geçen yıl X550’yle ortaya çıktı ve bitmek bilmeyen 5300 mAh’lik aküsüyle dikkat çekti.

        4

        Zopo dört veya sekiz çekirdekli işlemcilerin standart olduğu sektörde 10 çekirdekli işlemciyle sükse yaptı.

        5

        Doogee 70 doların altında fiyatla akıllı telefon satmaya başladı.

        6

        ETİKETLER DEĞİŞECEK

        Avrupa ve ABD’de ciddiye alınmasalar da nüfusun çok, telefon için harcanacak paranın az olduğu Asya kıtasında büyük başarıya ulaşan bu şirketlerin Batı dünyasındaki Çin’in ‘kopya ve kalitesiz’ ürün imajından kurtulmaları uzun sürmeyecek.

        7

        Zira daha önce aynı yoldan geçen ve şu sıralar dünyanın en tanınmış teknoloji markaları arasına girmeyi başarmış Çin kökenli önemli isimler var. Uzun yıl ‘plastik telefon’ imajıyla yaşamak zorunda kalan Huawei bugün Samsung ve Apple’ın ardından üçüncü büyük.

        8

        HTC ise One M8 ile kendini kabul ettirdi. ZTE de bu başarı hikâyelerine yenisini eklemeye hazırlanıyor.

        9

        PC ÇİN’DEN SORULUYOR

        Laptop tarafında ise kaliteye yönelik sorular sorulmaz hale geldi. Bu alanda faaliyet gösteren Lenovo, ABD’li IBM’in PC bölümünü satın almasının ardından dünyanın en çok bilgisayar satan şirketi oldu.

        10

        Asus ve Acer ise hem kaliteli ve hem de yaratıcı ürünleriyle uzun yıllardan beri bu alanın en önemli oyuncuları durumunda.

        11

        Akıllı televizyon tarafında ise Hisense’nin 65 inçlik HE65KEC730 ürünü daha olumlu notlar almaya başladı bile.

        12

        Bu yılki teması "Mobile is Everything - Mobil Her Şeydir" olarak belirlenen ve dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından biri olarak kabul edilen GSMA Dünya Mobil Kongresi, kapılarını ziyaretçilere açtı.

        13

        Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinin yer aldığı ve yeni teknolojilerini tanıttığı fuarın ilk gününde en büyük sürpriz mobil telefon üreticilerinden geldi. Samsung, Sony, HTC, LG gibi firmalar fuarda yerlerini alırken son modellerini tüketici ile buluşturdular.

        14

        Fuar yerli üretim cep telefonlarıyla sektörün en yeni ürünlerini de kıyaslama fırsatı sunuyor. Vestel, General Mobile, Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom’un sunduğu akıllı telefonların kullanıcı ihtiyacına göre oldukça iddialı oldukları görülüyor.

        15

        İŞTE DÜNYA DEVLERİNE KAFA TUTAN TELEFONLAR

        TELEKOM TT175
        Ekran 5.5’’ Full HD, Boyutlar (mm) 155.3 X 77.2 X 8.55, Kamera 13MP arka, 5M P Ön, İşlemci 1.3 GHZ. Gerçek, 8 Çekirdekli İş, İşletim Sistemi Android 5.1 Lollipop, Dahili Hafıza 16 GB, RAM 2 GB, Batarya 3000 mAh, Ağırlık 169 gr.
        Bağlantı 4.5G Uyumlu

        16

        VODAFONE SMART 6
        Ekran 5.5’’ Full HD, Boyutlar (mm) 155.85 x 77.4 x 8.35, Kamera 13MP Arka, 5 MP Ön, İşlemci 1.5 GHz Qualcomm MSM8939, İşletim Sistemi Android 5.0.2. Lollipop, Dahili Hafıza 16 GB, RAM 2 GB, Batarya 3000 mAh, Ağırlık 151 gr, Bağlantı 4.5G

        17

        TURKCELL T60
        Ekran 5” 1280x720, Boyutlar (mm) 144.2x71.7x7.8, Kamera 13MP Arka, 5 MP Ön, İşlemci 1.5 GHz Qualcomm, MSM8939, İşletim Sistemi Android 5.0.2. Lollipop, Dahili Hafıza 16 GB, RAM 2 GB, Batarya 2400 mAh, Ağırlık 129 gr, Bağlantı 4.5G

        18

        VESTEL VENÜS V3
        Ekran 5” Full HD, Boyutlar 144.2 x 72.1 x 7.45, Kamera 13MP Arka, 5 MP Ön, İşlemci 1.5 GHz Qualcomm, MSM8939, İşletim Sistemi Android 5.1 Lollipop, Dahili Hafıza 32 GB, RAM 2 GB, Batarya 2100 mAh, Ağırlık 115 gr, Bağlantı 4.5G

        19

        Samsung Electronics fuar kapsamında Galaxy ürün ailesinin en yeni üyeleri Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge'in tanıtımını yaptı.

        Günümüzün tüketici yaşam biçimine göre yaratılan Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge'ler tasarımın sadeleştirilmesinin yanı sıra, geliştirilen kamerası, modernize edilen yazılım işlevleri ve bağlantı özellikleri ile fuarda öne çıkan ürünler arasında yer alıyor.

        20

        Galaxy S7'ler suya ve toza karşı dayanıklı olarak tasarlandı. İki farklı işlemci ile gelen Galaxy S7'ler ABD ve Çin pazarına Snapdragon 820, diğer tüm ülkelerde Exynos 8890 işlemci ile satışa sunulacak. Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge’in üzerinde düşük ışıkta dahi daha aydınlık ve net kareler sağlayan, bir akıllı telefonda ilk kez yer alan Çift Piksel (Dual Pixel) kamera bulunuyor.

        21

        Zuckerberg sürprizi
        Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, ziyaretçilere sürpriz yaparak Samsung'un tanıtım etkinliğine katıldı. Zuckerberg katılımcılardan büyük ilgi gördü. Artırılmış gerçeklik gözlüğü Gear VR ve 360 derece kamera üzerinde duran Zuckerberg, gelecek nesil platformun Gear VR olduğunu söyledi.

        22

        Fuarda LG de yeni akıllı telefonu LG G5'i ziyaretçilerle buluşturdu. Verilen bilgiye göre tek parça metalden gövdesi bulunan telefonun kolay çıkartılabilir pil özelliği öne çıkıyor.

        23

        LG Oyun Arkadaşları adı altında kendisine eşlik eden bir cihaz koleksiyonuyla tamamlanan LG G5, istenildiğinde dijital kamera ya da Hi-Fi oynatıcı gibi birçok cihaza dönüştürülebiliyor.

        24

        Bir başka global teknoloji şirketi HTC ise fuarda Desire serisi akıllı telefonlarının en yenilerini tanıttı. Desire serisinin 2 yeni modeli HTC Desire 530 ve 825, modayı tüketici elektroniği ile buluşturmayı hedefliyor.