Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Reason Gaming Türk oyuncuyu kadrosuna kattı! - Teknoloji Haberleri

        İlker KARAŞ - HABERTÜRK CUMARTESİ

        ESL One 2014 ve Dreamhack’te karşımıza çıkan İngiliz kulüp, Danimarkalı oyuncularıyla 17 Ocak’ta yollarını ayırmıştı.

        Bugüne kadar oyuncu arayan takım, sonunda kadrosunu açıkladı.Dikkat çeken isim ATLAS eSpor’dan transfer edilen Türk oyuncu Ali “GAJA” Cihan Kestir. Bu transferle ilk kez bir Türk CS:GO oyuncusu, yabancı bir takıma transfer oldu.

        Reason takımının kadrosu:

        ■ Tim “ttgzaN” Grantham

        ■ Matthew “halz”Halleran

        ■ Joona “Neverknow” Sirviö

        ■ Aku “AkuZ” Auranen

        ■ Ali “GAJA” Cihan Kestir

        DAHA HIZLI DAHA MÜCADELECİ

        Oyunculuk tabanında çağımızın en büyük hamlesi kesinlikle online oyun platformlarının oluşturulmasıydı.

        Dünyanın dört bir yanından birbirini tanımayan kişilerin kıyasıya mücadelesi, internet üzerindeki en ekstrem durumdu. Tüplü monitörlerin yerini LCD’lere bırakması, oyuncular için geliştirilen laptopların artmasıyla mobil oyunculuk günden güne güçlenen bir yapı oldu. Özellikle de üniversitekitlesinin, oyunculara özel üretilen laptoplarla oyun oynayan bir kitleye dönüşmesi ikinci bir isteği doğurdu: Mobil internet!

        Teknolojik cihazların küçülmesiyle cep telefonlarında kullandığımız internet bağlantısı bize yeni imkânlar sundu. Böylece her yerde internete bağlandık; salaş bir kafede ya da vapuru beklerken iskelede telefonla internetten rakiplerimizle online oyunlar oynayabiliyoruz. Ama internet de hızlı olmalı...

        Artık online ortamda daha da hızlanmanın önü açılıyor. Turkcell ve Vodafone başta olmak üzere sektörün önemli isimleri internetin geleceğini bizlere sunuyor. Çoğumuzun 4.5G öncesi lag ve yüksek ping sorunu yaşadığı mobil internet tarafında daha güçlü bir ortam bizleri bekliyor. Daha hızlı ve stabil bir yapı, Counter Strike gibi anlık paket gönderimine fazlasıyla önem veren oyunlarda bizi mutlu edecek. Ortaköy’de manzaraya karşı 4.5G hızında Hearthstone maçları yapmak istemez misiniz? Bence nefis olabilir!

        AMD’den Hitman kampanyası

        16 Şubat’tan itibaren Radeon R9 390/390X ve FX 6/8 çekirdekli işlemcisatın alan kullanıcılar oyunun ücretsiz kopyasına da sahip oluyor.

        DirectX 12 performansıyla öne çıkan AMD FX işlemcileri, kullanıcılara bir masaüstü bilgisayarda sahip olabilecekleri yüksek saat hızıdeğerlerini ve en fazla çekirdeği sunuyor. DirectX12 sayesinde kullanıcılar, DirectX 11 tarafından erişilemeyen GPU ve CPU performansına, sahip oldukları donanımdan daha fazla performans elde edecek.

        PlayStation Plus’ın mart oyunlarını açıkladı

        Sony’nin PlayStation Plus abonelerine sunacağı mart ayının ücretsiz oyunları belli oldu. 1 Mart’ta indirilebilecek oyunlar şunlar:

        ■ Broforce, PS4

        ■ Flame Over, PS Vita

        ■ Galak-Z, PS4

        ■ The Last Guy, PS3

        ■ Reality Fighters, PS Vita

        ■ Super Stardust HD, PS3

        Far Cry: Primal’ın grafik karşılaştırması

        Piyasaya çıkan Far Cry Primal içingrafik kıyaslama videosu yayınlandı.Oyunun PS4 sürümü, Xbox One

        sürümüne göre daha yukarıda kalıyor.

        Indie’nin yeni kralı FIREWATCH

        Asım ÖNER - HABERTÜRK CUMARTESİ

        1989’da ABD’nin Wyoming Eyaleti’nin vahşi doğasında geçen gizemli bir maceraya hazır mısınız? Kahramanımız Henry, dağılmış hayatından sıyrılıp işini yapmaya çalışan bir yangın habercisi. Yüksek dağlara tırmanıp etrafta tüten duman olup olumadığını kontrol etmek esas görevi. Vahşi doğanın, etkili ışık ve doğru renk paleti kullanımıyla muazzam bir güzelliğin aktarıldığı Firewatch, oyunculara eşsiz bir deneyim sunuyor!

        Issız topraklarda, sıcak ve kuru bir yaz günü herkesin siniri gevşer. Özellikle telsizle amiriniz Delilah dışında konuşacağınız pek kimseniz yoksa! Delilah’tan alacağınız komutları uygulayabilir ya da biraz daha kafanıza buyruk takılabilirsiniz. Yapacağınız seçimlerin hikâyeyi doğrudan etkilediği yapım, sürekli tetikte olmanıza sebep oluyor. Alacağınız kararlar ve kafanızdaki cevapsız sorular, bir anlamı olan son ilişkinizi de yok edebilir! Firewatch, bu özelliğiyla bol ödüllü yapım ‘Stanley Parable’ı andırıyor olsa da, kendine has bir tarz yakalamış. Özellikle ıssızlığın ortasında bir yangın kontrolü için yola çıktığınızda, gözetleme kulesinde başka birinin

        olduğunu öğrenmek gerilimi yükseltiyor ve oyuncuyu koltuğundan alıp Wyoming’in ortasına bırakıyor!

        YILDIZLAR TAKIMI

        Firewatch’u geliştiren ekibe de bir göz atmanızda fayda var. Bu proje için bir araya gelen sanatçıları ve önceki işlerini görünce, yapımın ne kadar güçlü olduğuna ikna olacaksınız!

        Ses Sanatçıları: Cissy Jones (The Walking Dead: Season 1), Rich Sommer (Mad Men)

        Oyun Tasarımı: Patrick Ewing (Twitter), Nels Anderson (Mark of the Ninja)

        Grafik: Olly Moss ( Illustrator), Jane Ng (The Cave, Brutal Legend)

        Senaryo: Sean Vanaman ve Jake Rodkin (The Walking Dead: Season 1,Poker Night at the Inventory)

        Müzik: Chris Remo (Gone Home)

        Animasyon: James Benson (Ori & The Blind Forest)

        Programlama: Will Armstrong (Bioshock II), Ben Burbank (CostumeQuest 2), Paolo Surricchio (Deadpool, Call of Duty Advanced Warfare)

        Yerli Yapım Rop’a Büyük Ödül!

        Bu hafta Amsterdam’da organize edilen Casual Connect kapsamındaki Indie Prize dülü’ne (Bağımsız Geliştirici) toplamda 133 oyun konukedildi ve 85 mobil oyun birincilik için yarıştı. Türkiye’den ‘‘Rop’’ ve ‘‘Hocus’’ aday gösterildi. İki oyun da, Ortadoğu Teknik

        Üniversitesi bünyesinde kurulan Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi’nde hayata geçirildi.Yunus Ayyıldız’ın Eylül 2012’de ATOM çatısı altında kurduğu Gamebrain tarafından geliştirilen ve yerli yayıncı MildMania tarafından piyasaya sunulan ‘‘Rop’’, Casual Connect etkinliğinde ‘En İyi Mobil Oyun’ ödülünü aldı. Gamebrain genel olarak puzzle türünde oyunlar geliştiriyor.

        Daha önce ‘‘PopTo Stave’’ ve ‘‘Joinz’’ isimli 2 oyun piyasaya çıkaran fakat aradığını bulamayan GameBrain, 2015’te çıkardığı Rop ile arzu ettiği başarıyı hızla yakaladı.

        Bir zekâ oyunu olan Rop’ta, size gösterilen şekillerin aynısını iplerle oluşturmaya çalışıyorsunuz.

        Overfall’dan Büyük Adım!

        Pera Games‘in geliştirdiği, 1 Mart’ta Windows, Mac ve Linux+SteamOS için Steam üzerinde erken erişime açılacak Overfall’un hikâyenizi yaratıp oynayabileceğiniz Hikâye Editörü duyuruldu. Oyunla oyuncular, temel hikâyesinin üzerine yeni senaryo ve görevler ekleyerek kendi maceralarını yaşayabilecek. Icewind Dale, Planescape: Torment ve Pillars of Eternity gibi oyun projelerinin yazarı Chris Avellone işbirliğiyle geliştirilmiş Hikâye Editörü, oyunun tekrarlanabilirliğini arttıracağa benziyor!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ