Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bağcıklarını kendisi bağlayan spor ayakkabı satışa çıkıyor, BMW Hover Ride - Teknoloji Haberleri
        1

        Önce legolarla tasarlanan konsept mühendisler tarafından üretildi.

        2

        Hem karada hem havada gidebilmesi için şeklinin değiştirilmesi gerekiyor.

        3

        Danimarkalı BMW mühendisleri tarafından hazırlanan proje için henüz teknik bilgi paylaşılmadı.

        10

        UÇAN OTOMOBİL HAYALİ GERÇEK OLDU!

        İsrailli bir teknoloji firması, otomobile benzer bir hava aracı geliştirdi. Bin 500 kilo ağırlığındaki araç, saatte 185 kilometre hızla gidebiliyor. Aracın 2020'de piyasaya sürülmesi hedefleniyor.

        11

        AFET BÖLGELERİNDE KULLANILABİLECEK

        Son deneme uçuşunu Kasım ayında gerçekleştiren hava aracının fiyatıysa 14 milyon doları bulacak. Üretici firma, aracın ambulans olarak hizmet vereceğini ve afet bölgelerinden sivillerin tahliyesi için kullanılabileceğini söylüyor.

        12

        PİLOT OLMADAN VE BİNALARIN ARASINDAN UÇABİLİYOR

        Pilot olmadan gidebilen aracın, askerlerin çatışma bölgelerinden çıkarılmasında da kullanılabileceği belirtiliyor. Helikopterlerin aksine binaların arasından geçebilen araç, elektrik hatlarının üzerinden de uçabiliyor.

        19

        Tasarımı Eleven Inc. tarafından yapılan spor ayakkabısında Wi-Fi, telefon şarj girişi, küçük ama kullanışlı bir video ekranı, üç saat batarya ömrü ve LED ışık ekranı bulunuyor.

        20

        GELECEĞİN AYAKKABISI FIRST CLASS SHOE SATIŞA SUNULUYOR

        21

        Daha önce 100 çift üretilen Nike Mag ayakkabısına benzeyen Virgin America First Class Shoe, müzayede yoluyla satılacak ve tüm gelir de Soles4Souls adlı yardım kuruluşuna bağışlanacak.

        25

        Ama dünyada tek çift üretilen bu ayakkabı hem şanslı birisinin olacak hem de gelir fakir çocukların ayakkabı ihtiyacı için kullanılabilecek.

        26

        İŞTE NIKE'IN 'GELECEĞE DÖNÜŞ' AYAKKABISI

        27

        1985 yılında çekilen Geleceğe Dönüş serisinin ikinci filminde Martin McFly, bulunduğu zaman diliminden 2015 yılına gitmiş, ayağına giydiği Nike marka ayakkabısıyla dikkat çekmişti.

        28

        Zira ayakkabının bağcıkları kendi kendine bağlanıyor, ayak ölçüsüne göre boyutunu değiştirebiliyordu.

        29

        Nike tarafından uzun yıllar geliştirilen ve en sonunda gerçeğe dönüştürülen bu ayakkabı, düzenlenen bir açık arttırma ile rekor fiyata satıldı.

        30

        Gelen bilgilere göre Hong Kong'ta gerçekleştirilen açık arttırmada, ismi açıklanmayan bir kişi tam 104,000 dolar ödeyerek Nike'ın bu özel ayakkabısına sahip oldu.

        31

        Dünya genelinde bu model için biri Londra biri de New York'ta olmak üzere iki açık arttırma daha gerçekleştirilecek.

        32

        Bu arada açık arttırmalardan elde edilen gelirin Parkinson hastalığına çare bulmak adına savaşan Michael J. Fox Derneği'ne bağışlanacağını da belirtelim.

        33

        Bu açık arttırmaların haricinde 10 dolar ödeyerek herkesin katılabildiği ve sonunda 89 çift spor ayakkabının hediye edileceği bir yarışma da bulunuyor.

        34

        85'te çekilen ve 2015'i anlatan 'Geleceğe Dönüş' filminde beklenen birçok şey olmuşken bugün 'Geleceğe Dönüş'te bize söylenen bir teknoloji daha ortaya çıktı.

        35

        ABD merkezli spor malzemeleri üreticisi Nike, bağcıklarını kendisi bağlayan ilk spor ayakkabısını tanıttı.

        36

        Şirketin CEO’su Mark Parker New York'ta düzenlediği basın toplantısında, "Artık kişisel performansta yepyeni bir çağa girdik. Günümüz sporcularının farklı gereksinimleri var. Biz de bunları karşılamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

        37

        Toplantıda görücüye çıkarılan "Nike HyperAdapt 1.0" adlı ayakkabı, bağcıklarını kendisi bağlıyor. Ayakkabının bağcıkları bağlaması için yan tarafına yerleştirilen düğmelere basılması yeterli oluyor.

        38

        Ayakkabı, kullanıcısına bağcıkları sıkılaştırma ya da gevşetme olanağı da sunuyor.

        39

        Nike, gelecekte ayakkabının düğmeye basmaya gerek kalmadan kendi kendini ayarlayacak şekilde geliştirileceğini kaydetti.

        40

        Üç renk seçeneğinde üretilecek ayakkabının, temmuz ayında satışa çıkarılması planlanıyor. Ayakkabının fiyatı henüz açıklanmadı.

        41

        Bağcıklarını kendisi bağlayan ayakkabı fikri ilk kez, yönetmenliğini Robert Zemeckis'in yaptığı ‘Back to the Future’ (Geleceğe Dönüş) filminde gündeme gelmişti.

        42

        1985 tarihli filmin başrol oyuncusu Michael J. Fox, 30 yıl sonrasına gidiyor ve 21 Ekim 2015'te bağcıklarını kendisi bağlayan ayakkabısını giyiyordu.