Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Turkcell özüne dönüp 4.5G’ye bağlayacak - Teknoloji Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        4.5G teknolojisine geçiş yapılacak 1 Nisan öncesi telekom şirketleri iletişim çalışmalarına hız verdi. Yeni dönem için “Bağlıyız biz” temasını seçtiklerini açıklayan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, şirketin bu temayla 10 yıl önceki “Turkcell’le bağlan hayata” sloganını yeniden canlandırdığını söyledi. Türkiye’yi 20 yılı aşkın süredir teknolojik olarak birbirine bağladıklarını dile getiren ve telefonla iletişim sektörünün geçirdiği değişimleri anlatan Terzioğlu, bugün Türkiye’de 20 milyon hane, 12 milyon civarında sabit hat ve 100 milyona yakın mobil hat bulunduğunu söyledi.

        ‘81 İLDE BİRDEN HAZIRIZ’

        2006 yılında “Turkcell’le bağlan hayata” dediklerinde çok vizyonel bir sloganla hitap ettiklerini o tarihlerde yeni yeni anladıklarını bildiren Terzioğlu, toplumdaki bütün kesimlerin teknolojiyi kullanarak bu bağlantıyı yaşadığını anlattı. Terzioğlu, “O yüzden istedik ki aslımıza, özümüze dönelim, vizyoner gördüğümüz ve bugünün gerçeği olan ‘Turkcell’le bağlan hayata’yı tekrar yaşayalım. Zaten yaptığımız araştırmalarda nüfusun yüzde 72’sinin şirketi “Turkcel’le bağlan hayata” sloganıyla hatırlıyor ve beğeniyor” dedi. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz de, 2 yıldır network altyapılarını 4.5G hazırlıkları ile son teknolojiye getirmeye çalıştıklarını belirterek, yaptıkları çalışmalarla Türkiye’nin dört bir yanını kapsayacak altyapıyı kurduklarını söyledi. Lansman tarihinde 81 ilde çok yüksek bir nüfus kapsamasına 4.5G’yi sağlayacaklarını dile getiren Kuruöz, sözlerini şöyle sürdürdü.

        KAPASİTE ARTIŞI SÜRECEK

        “Turkcell olarak 4.5G’ye tamamen hazırız. 1 Nisan’daki lansmandan sonra da kapsam ve kapasitemizi artırmaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şu anda ne kadar nüfusu kapsayacağımızı açıklamıyoruz. Hem coğrafi hem de nüfus olarak Türkiye’nin büyük bir kısmını 1 Nisan itibarıyla kapsamış olacağız. Cihazların ve SIM kartların 4.5G’ye hazır olması gerekiyor. Biz şebekemizi 1 Nisan’da herkese açacağız. Herkes yüksek hızlı mobil iletişimin yeni ve son teknolojisini, dünyadaki en hızlı şebekeyi test etme, kullanma şansına sahip olacak.”

        8 MİLYONUN YARISI SIM’İNİ HAZIRLADI

        Turkcell abonelerinin SIM kartlarının ve telefonlarının 4.5G’ye uyum oranına ilişkin bir soru üzerine Terzioğlu, “Türkiye’deki müşterilerimiz arasında şu anda telefonları 4.5G’ye hazır olan 8 milyonluk bir segment var. Bu ciddi anlamda arttı. SIM kartını değiştirenler bunların yarısını aşmış durumda. Türkiye’de akıllı cihaz kullanımını artırmalıyız. Akıllı cihazları en uygun şekilde müşterilere sunmak için bir finansman şirketi kurduk. Bu şirketin ana amacı akıllı cihazları en uygun şekilde müşterilerimize sunmak” dedi.

        ‘KOTA AŞIMINDA KÖTÜ SÜRPRIZ YAŞATMAYACAĞIZ’

        Terzioğlu, hızlı internetle kota aşımı konusunda kullanıcıların endişelerine yönelik, “Biz bu geçiş sürecinde faturalar ve kota aşımıyla ilgili müşterilerimize hiçbir şekilde kötü sürprizler yaşatmayacağız. 4.5G müşterilerimizi rahatlatacak, onların kota endişesi olmadan bu hizmetleri tüketmesini sağlayacak bazı planlarımız olacak” diye konuştu. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz de, “Lansmana dönük kampanyalarımız olacak. Abonelerimizin 4.5G’yi deneyimlemeleri için sürpriz kampanyalar hazırlıyoruz” dedi.

        İtalyan yönetmen Ricardo Paoletti’nin imzasını taşıyan reklam filmi için, 70 kişilik ekiple 6 günde çekimler tamamlandı. Ekipler 4 bin kilometre yol kat etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ