Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji En iyi oyun filmi Warcraft - Teknoloji Haberleri

        İlker KARAŞ - Asım ÖNER / HT CUMARTESİ

        Warcraft, gişe başarısı sonrası en iyi oyun filmi olmayı başardı. Son raporlarla birlikte dünya genelinde 377.6 milyon dolar satışı olan Warcraft, son dönemde oyunlardan filme dönen yapımlar arasında ilk sırada. Bu satışın 200 milyon dolar gibi bir kısmı sadece Çin pazarında gerçekleşmiş. Warcraft filmi daha önce listenin başında bulunan Prince of Persia’nın 336 milyon dolarlık satışını da ilk aydan geçmiş oldu.

        ASSASSIN'S CREED'IN YARATICISI ARTIK SERİYİ OYNAMIYOR

        Assassin’s Creed serisinin baş mimarı Patrice Desilets, Edge Magazine’e verdiği röportajda artık serinin devam oyunlarını oynamadığını açıkladı. “2012 yılından beri sadece Assassin’s Creed 3’ün ilk 2 saatini oynadım, hepsi buydu” diyerek konuyu özetleyen Patrice Desilets, bu konuda Ubisoft’a saygısı olduğunu fakat oyunlarını çekici bulmadığını belirtti. Kişisel bir tepki mi yoksa gerçekten içeriği beğenmiyor mu bilemeyiz ama hissedilen, olayın kişisel bir tepki olduğu yönünde.

        HAYAL KIRIKLIĞI: 'BATMAN: RETURN TO ARKHAM' ERTELENDİ

        PlayStation 4 ve Xbox One için yeniden hazırlanan Batman: Return to Arkham’ın çıkışı ileri bir tarihe ertelendi. 29 Temmuz tarihinde çıkış yapması beklenen oyun için şimdilik bir çıkış tarihi belirtilmedi. Batman: Arkham Asylum ve Batman: Arkham City oyunlarının bulunacağı remaster, paket oyunun DLC’lerini de barındıracak.

        KINGUIN'DEN BAĞIMSIZ TÜRK OYUN GELİŞTİRİCİLERE DESTEK

        Kinguin’in bağımsız geliştiricilere ve yayıncılara yönelik geliştirdiği Kinguin Indie Valley, bağımsız geliştiricilere ürünlerini oyunculara ulaştırma konusunda yardım etmeyi amaçlıyor. Kinguin.net’in bu yılın başında geliştirmeye başladığı Kinguin Indie Valley, bugün itibarıyla test sürecini tamamladı ve programda yer almayı isteyen tüm geliştiricilere kapılarını açtı. Kinguin’e halihazırda her gün yeni geliştiriciler ve yayıncılar katılıyor, Kinguin’in kaynaklarını kullanarak gelirlerini artırma fırsatı elde ediyorlar. Birden fazla dilde 7/24 müşteri destek hizmeti veya sahteciliğe karşı koruma gibi çeşitli hizmetler sağlanıyor. Kinguin, bilhassa yeni kurulan stüdyoları parasal yönden zorlayabilen sahtecilikten kaynaklanan geri ödemeleri %0.2 seviyesine kadar düşürmeyi başardı.

        YERLİ YAPIM STYGIAN'A BÜYÜK DESTEK!

        Stygian: Reign of the Old Ones, Cultic Games tarafından geliştirilen RPG türünde, H.P.Lovecraft’ın yarattığı Cthulhu mitini temel alan bir korku oyunu. Bu ay içinde kitle fonlama sitesi Kickstarter’a başvurarak 55 bin Euro toplamak için yola çıktı. Kitle fonlaması için Lovecraft severleri başarıyla etrafında toplamayı başaran Stygian, toplamda 60 bin Euro’luk bir fon toplamayı başardı. Fonlama sürecinin bitimine 10 gün kala başaracağına artık kesin gözüyle bakılan yapım, oyuna getirecekleri yeniliklerle oyunseverlerin ilgisini üzerinde tutuyor. Ayrıca bu süreçte Steam’in Greenlight sürecini de başarıyla geçmeyi başardılar. Yakın zamanda PC platformunda böyle bir yapım görmek gerçekten mutluluk verici!

        STEAM YAZ İNDİRİMLERİ BAŞLADI!

        Her sene oyunseverlerin en çok beklediği dönem geldi çattı. 23 Haziran- 4 Temmuz tarihleri arasında devam edecek olan Steam yaz indirimleri döneminde birbirinden önemli yapımlar yüzde 90’a varan indirimlerle kullanıcıya etkileyici fırsatlar sunuyor.

        Yaz indirimlerinde en çok satan 10 oyun

        1- Grand Theft Auto V (%40 indirim)

        2- DOOM (%40)

        3- The Witcher 3: Wild Hunt (%50)

        4- CS:GO (%50)

        5- Dead by Daylight (%20)

        6- ARK: Survival Evolved (%45)

        7- Rocket League (%40)

        8- Fallout 4 (%50)

        9- Rise Of The Tomb Raider (%35)

        10- Middle Earth: Shadow of Mordor (%75)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ