Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun En çok pokemonu o topladı! - Teknoloji Haberleri

        Geçtiğimiz cuma günüuygulama marketlere düşen Pokemon Go uygulaması tüm dünyayı kasıp kavuruyor.Üstelik sadece Avustralya, Yeni Zelanda ve ABD'de resmi olan indirilmesi mümkün olan uygulamaya, tüm dünyadaki Pokemon tutkunları hücum etti.

        Google Play Store ve Apple AppStore'de üç ülke dışında normal yollarlaindirilemeyen Pokemon Go, diğer ülkelerdeki kullanıcılar tarafından farklı yöntemler kullanarak bir şekilde indirildi.Aşırı yoğunluk nedeniyle şirketin serverları ilk günlerde defalarca hata verdi.

        İKİ GÜNDE YÜZDE 30 PRİM YAPTI

        Pokemon Go oyununun geliştiricisi olan dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Nintendo'da bu ilgiden en karlı çıkan şirket oldu.Nintendo hisseleri araya giren haftasonundan sonra son iki işlem gününde yüzde 30'un üzerinde prim yaptı.

        Oyunun piyasaya sürüldüğü ilk gün olan cuma günü yüzde 10 değerlenen Nintendo hisseleri, haftanın ilk işlem günü olan bugün ise yüzde 20 prim yaptı.Bugün yaşanan yüzde 20'lik artış 1983'ten bu yana Tokyo Borsası'nda işlem gören Nintendo'nun tarihinde en yüksek günlük getiri olarak kayıtlata geçti.

        POKEMON GO NASIL OYNANIYOR?

        2000'li yılların başında tüm dünyada büyük ilgi gören Pokemon çizgi filminden esinlenerek kurgulanan Pokemon Go, oyuncularına gerçek dünya üzerinde cihazları ile pokemonları yakalama imkanı tanıyor. Kişilerin bulunduğu bölgedeki gerek harita üzerinde sokaklarda ve caddelerde dolaşarak karşılarına çıkan pokemonları topladığı oyunda, gerçek hayattaki, okullar, kafeler, heykeller, anıtlar gibi özel bölgeler oyunculara bazı avantajlar sunuyor. O nedenle Pokemon Go oyuncuları, bildiğimiz bilgisayar oyunlarını aksine sokağa çıkıp oyundaki önemli noktalara gerçekten gitmek zorunda kalıyor.

        Oyunda ilerleyen dönemlerde yeni eklenecek özellikler ile zenginleştirileceği de gelen haberler arasında.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ