Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Hearthstone’a yeni macera geliyor! - Teknoloji Haberleri

        Asım ÖNER - İlker KARAŞ / HT CUMARTESİ

        Blizzard’ın sevilen kart oyunu Hearthstone’a gelecek yeni maceranın tarihi belli oldu! Zamanında, World of Warcraft’ın sevilen zindanlarından Tower of Karazhan, Hearthstone dünyasına farklı bir bakış açısıyla 12 Ağustos’ta eklenecek. One Night in Karazhan, tamamen parti havasında geçecek, eğlencenin zirvede olduğu, nereye baksanız dans ve müziğin ahengini gördüğünüz bir parti olacak! Karazhan Kulesi, hatırlayacağınız üzere Medivh karakterinin Warcraft dünyasından çekildiği dönemde kafasını dinlemek için kullandığı yerdi. Bu süreçte ne yazık ki Medivh aklını yitirip kendini kötülüklerin içinde buldu. Bu çılgın partinin en büyüğüne siz de davetlisiniz!

        45 YENİ KART

        Bu macerada açıklanan yeni bir oyun mekaniği olmasa da tam 45 tane birbirinden özgün kart geliyor. Kart oyunlarının kendini tazelemesi ve yeni kana ihtiyacı göz ardı edilemez bir gerçek. Blizzard da bunun farkında ve yeni macerayla elinden geldiğince bu ihtiyacı karşılıyor. Yeni kartlar tamamen Karazhan’daki yeni parti temasına uygun bir şekilde gelecek. Kartlar eğlenceli bir partinin parçaları olarak karşımıza çıkacak ve oluşturacağınız destelerin de havasını bu yönde değiştirecek!

        4 YENİ WİNG VE İÇERİKLERİ

        ■ The Parlor: Silverware Golem’i, konuklara iltifat yerine hakaret eden Magic Mirror (Büyülü ayna), kendi başına hareket etmeye başlayan Satranç Seti.

        ■ The Opera: Efsanevi aşk hikâyesi... Kahramanları Romulo ve Julianne (Romeo ve Juliet), esrarengiz yaratık Big Bad Wolf (Kırmızı Başlıklı Kız’daki kurt) ve Dorothee’nin yardımıyla savaşacağımız Crone.

        ■ The Menagerie: Dev mekanik yaratık Curator ve onun kontrolü kaybedip etrafa saçtığı yaratıklar.

        ■ The Spire: Korku salan ejderha Netherspite ve ürpertici hayalet Shade of Aran.

        HER ŞEYİ BIRAKIP E-SPORCU OLMA

        Bu hafta değişik bir konu ele almayı uygun gördüm. Sebebi, 27 yaşındaki Brezilyalı futbolcu Wendell Lira ile yapılan bir röportaj... Oyunların insanların hayatında önemli bir yeri olduğu, gençlerin oyun oynamak için okula bile gitmediği ve hatta oyunların bireyleri hayata atılma noktasında umursamaza dönüştürdüğü sürekli tartışılan bir konu. Bu hep oyunseverlerin başını ağrıtır. Fakat bahsedeceğim durum biraz farklı. Kariyeri boyunca Puskas Ödülü’nü bile almış olan Wendell Lira başarılı bir futbolcu. Kariyerinin en parlak döneminde yaşadığı sakatlıktan dolayı futbol kariyerini bitirme ve e-sporcu olarak hayatına devam etme kararı aldı.

        İlginç değil mi? “Yerinden kalkmadan spor mu olurmuş?” denilerek ötekileştirilen e-spor, muazzam başarılara imza atmış kıvrak bilekli bir topçuyu bünyesine kattı! Sadece e-sporcu olarak anılmayacağının da altını çizen Lira, kendisine ait bir YouTube kanalı açarak profesyonel kariyerinin haricinde e-sporcu kariyeriyle ilgili deneyimlerini de buradan paylaşacak. Bu güzel gelişme aslında e-sporun sadece oyuncu ya da yatırımcı ekseninde değil, mükemmel geçişlerin ve yeni fırsatların da yaratılmasına imkân tanıdığına güzel bir örnek oldu.

        BİRİNCİ YILIN ANISINA!

        Video oyunları ve e-spor içeriği hakkında dünyadan ve Türkiye’den sizler için haberler derlerken bir baktık ki bu sayfalarda tam bir yılımız dolmuş. Bir yıl içinde birçok turnuva, oyun, başarı, sevinç ve üzüntüden bahsettik. Büyüyen bir sektör olan e-spor ve video oyunları kulvarındaki önemli gelişmeleri aktardık. Bu haklı mutluluğun akabinde bizlerle birlikte bu içerikleri okuyup yorumlayan herkese teşekkürler! Önümüzde Gamescom heyecanı var. Anlatılacak çok şey, oynanacak çok oyun var!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ