Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternetin en tehlikeli ünlüleri - Teknoloji Haberleri
        1

        İnternet korsanlarının kötü niyetli amaçlarını gerçekleştirmek adına en büyük mecralardan biri olan Google, kullanıcıların pek çok farklı yolla çeşitli virüslere maruz kalmalarında önemli rol oynuyor.

        2

        Bünyesinde siteler, site içi reklamlar, bulundurduğu çeşitli medyalara erişmek isteyen kullanıcılar, hackerların saldırılarına maruz kalıyor. Hackerların, kullanıcılara ulaşmaları yolunda kullandıkları en önemli yollardan biri ise ünlü isimler.

        3

        İnternet korsanları kötü niyetli yazılımlarını; sanat, spor, siyaset vb. alanlardaki ünlü isimlere ilişkin haber, görsel vb. içeriklere erişim sağlamak isteyen kullanıcılara rahatlıkla aktarabiliyorlar. Bu doğrultuda bazı ünlü odaklı aramalar diğerlerine oranla daha fazla kötü amaçlı yazılıma sahip olma potansiyeli içeriyor.

        4

        Kötü niyetli yazılımlarla kullandığınız internet mecrasındaki kullanıcı adınızı ve şifrenizi ele geçirmeye yönelik olarak yapılan saldırılar, oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Uzmanlar, hackerların ünlü isim tercihlerinin gündeme bağlı olarak değişkenlik gösterdiğini kaydediyorlar.

        5

        Korsanların son gündem maddelerini takip ederek çalışmalarına yön verdiklerini kaydeden uzmanlar, "Angelina Jolie ve Brad Pitt" odaklı aramaların son süreçte oldukça tehlikeli olduğunu dile getiriyorlar.

        6

        İşte Intel'in yayınladığı "en tehlkeli ünlüler" listesinin ilk 10'u: