Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Savunma Sanayi TSK teröristleri ÇNRA ve Fırtına Obüsleriyle vuruyor - Savunma Sanayi Haberleri
        1

        Sınırda konuşlu bulunan Fırtına obüsleri, CNRA'lar ile DEAŞ ve PPK/PYD hedefleri imha ediliyor.

        2

        122 mm.lik Çok Namlulu Roketatar Silah Sistemi T-122 ÇNRA, topçu birliklerinde gece ve gündüz şartlarında, her türlü hava koşulunda...

        3

        3 km mesafeden 40 kilometreyi aşkın mesafeye kadar derinlikteki bölge hedefleri üzerine yoğun görmeyerek ateşler açarak manevra kuvvetine ateş desteği sağlayan bir silah sistemidir.

        4

        Mühimmat ikmalini çok kısa sürede gerçekleştirerek sürekli ateş desteği sağlayan ÇNRA, üzerindeki vinci, personel ve malzeme taşıma kabinleri ve teçhiz olduğu modern alt sistemleri sayesinde harekatı için harici destek ihtiyacını en aza indirmiş olarak bağımsız görev yapabilme kabiliyetine sahiptir.

        5

        Kullanıcının lojistik altyapısı ve ihtiyacına göre araç da dahil olmak üzere muhabere sistemleri, güç kaynakları, navigasyon sistemleri vb. farklı marka ve modellerde alt sistemlere sahip çeşitli versiyonları tasarlanabiliyor.

        6

        FIRTINA OBÜSLERİ

        Türkiye'nin sınırın ötesine müdahale araçlarından biri de Fırtına obüsleri.

        7

        Fırtına Obüsleri, DEAŞ'ın ihlallerine karşı kullanılan "Fırtına obüsleri" son olarak PYD'ye ait hedeflerin vurulmasında kullanıldı.

        8

        Türkiye'nin ürettiği "T-155 Fırtına Obüsü", üzerine monte edilmiş gelişmiş süspansiyon sistemi sayesinde her türlü arazide rahatça harekât icra edebildiği ifade ediliyor.

        9

        Fırtına obüsleri, sayısal telsizler vasıtasıyla elektronik harp korumalı etkin bir ses ve veri haberleşmesi ve atış esaslarının süratle takibini yapabiliyor.

        10

        Fırtına hareket halindeyken 30 saniye içinde atışa hazır olabiliyor ve ilk 15 saniye içinde ani atış olmak üzere 8 atımlık bir atış görevini bir dakika içinde tamamlayabiliyor.

        11

        Obüs atış görevinin ardından 30 saniye içinde mevzisini terk edebiliyor.

        12

        Obüs, içeriden komuta edilebilen otomatik namlu yol kilit sistemiyle kısa sürede mevzi değiştirebiliyor ve böylece düşmanın karşı ateşine maruz kalma riskini minimum düzeye indiriyor.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ