Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bilişim NASA 2016'nın en iyi fotoğraflarını yayınladı - Teknoloji Haberleri
        1

        Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) 2016'nın son demlerini yaşadığımız şu günlerde her sene olduğu gibi geride bırakmaya hazırlandığımız senenin en iyi fotoğraflarını yayınladı.

        2

        NASA, Uluslararası uzay İstasyonu'ndan (ISS) yıl boyunca çekilen fotoğraflardan bir derleme hazırlayarak yılın fotoğraflarını paylaştı.

        3

        İşte NASA'nın objektifinden yılın en iyi 16 fotoğrafı...

        4

        Güney Çin Denizi üzerinde oluşan kasırgalar bu fotoğrafta hep birlikte tek bir kareye sığmış. Tarih 29 Temmuz 2016.

        5

        Güneş, Atlas Okyanusu üzerinde batıyor. Fotoğrafın çekildiği tarih 27 Ekim. Birkaç dakika sonra Güneş'in son ışınarı da gözden kaybolunca Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan bakıldığında tüm dünya tamamen karanlığa gömülmüş olacak.

        6

        Uzay İstasyonu mürettebatı, Avustralya'nın güneybatısındaki muhteşem ışık şölenine de tanık olmuş. Aurora Australis olarak adlandırılan ve buzullardan yansıyan güneş ışınlarının yarattığı görüntü 11 Ağustos'ta fotoğraflanmış.

        7

        26 Haziran'da çekilen bu fotoğrafta ise Stratus olarak da bilinen katman bulut topluluğu Atlas Okyanusu'nun üzerini adeta bir yorgan gibi örtüyor.

        8

        Brezilya'daki Sao Francisco Nehri, 15 Ağustos'ta fotoğraflanmıştı. Bu nehrin kıyıları aynı zamanda Itaparica koruma alanına da ev sahipliği yapıyor.

        9

        Eylül 2016'da Uzay istasyonu Endonezya'daki Sangeang Yanardağı'nın tam üzerinden geçiyordu. Yanardağdan püsküren dumanlar fotoğrafta net biçimde görülüyor.