Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Ahmet Arslan: Kırsala 4.5 G hizmet vermeyi hedefliyoruz - Teknoloji Haberleri

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kırsalda da 4.5 G hizmet verileceğini açıkladı.

        Arslan, Kırsal Yerleşim Yerlerindeki 2G Hizmetlerinin 4,5G'ye Yükseltilmesi sözleşmesiyle Evrensel Hizmet Fonu kapsamında Turkcell ile yaptıkları anlaşma gereği, bin 799 noktaya 4,5G kalitesinde hizmet götüreceklerini söyledi.

        Bugün artık 4,5G hizmetini bin 799 yerleşim yerine götürmek istediklerine işaret eden Arslan, "Bugün 40 milyonun üzerinde insanın 4,5G'yi kullanabilir hale geldiği ve bunların 19 milyonunun da aktif olarak kullandığı bir ortamda, bu hizmeti yine kırsaldaki bin 799 noktaya götürmüş olalım." dedi.

        Savunma Sanayi Müsteşarlığının bu konuda 68 milyon dolarlık kaynak sağladığını anlatan Arslan, ULAK baz istasyonu projesinin bu kaynakla kullanılabilir hale geldiğini bildirdi.

        REKLAM

        Arslan, 5G ile ilgili hazırlıkları devam ettirdiklerini belirterek, "Gerek kamu olarak biz gerek Savunma Sanayi Müsteşarlığımız ve onun bağlı kuruluşları gerekse GSM operatörlerimiz de kendi alanlarında yerli ve milli olma öngörüsü çerçevesinde ciddi çalışmalar yapıyorlar. Bu çalışmalar kapsamında biz 5G'nin de gereklerini etap etap yerine getiriyoruz. 2020'de 5G'ye geçtiğimiz zaman onun altyapısını da yerli ve milli olarak geliştirmiş olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ