Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Twitter ücretli mi oluyor? - Teknoloji Haberleri
        REKLAM

        Mikroblog sitesi Twitter, son dönemde kullanıcı sayısını artırmakta yaşadığı sorunlar ve sahte hesaplarla başa çıkmakta zorlanması üzerine paralı üyelik fikrini düşünüyor.

        Dünya genelinde dijital reklam hacmi büyürken şirketin tek ciddi girdisi olan reklam gelirlerinin kullanıcı sayısındaki düşüyor olması bu düşüncede etkili görünüyor.

        Paralı ayrıcalıklı üyelik sayesinde, özellikle ticari kuruluş ve işletmelere ait hesapların kendi menfaatleri doğrultusunda kitlelerini genişletmesi ve daha çok insana ulaşması; kişisel hesapların da daha iyi içerikleri görüntülemek ve gerçek zamanlı bilgi akışını kolaylaştırmak hedefleniyor.

        TWEETDECK DEĞİŞECEK

        Uzmanlara göre henüz düzenli kullanıcılarla ilgili bir imâda bulunmayan şirketin önceliği işletmeler ve etkili kullanıcılar olacak. Para ödeyecek hesaplara Twitter'in geliştirilmiş arayüzü olan Tweetdeck'in daha üstün bir versiyonunu sunmak isteyen şirket, masaüstü sitesi Twitter.com işlevlerini de arttırmayı planlıyor.

        • Twitter Inc.

        Bir diğer hedef deyeni bir gelir kalemi yaratarak kullanıcıların başka platformlara geçmesini engellemek.

        Fikir hakkında küçük bir grupiçerisinde anket düzenleyen Twitter, platformu profesyoneller için daha değerli hâle getirme fikrini saklamıyor.

        BAZI KULLANICILAR BİLGİLENDİRİLDİ

        Seçili kullanıcılara atılan elektronik postada yeni hedeflere yönelik açıklamalar da yapıldı.

        Uyarılar, trendler, etkileşim çözümleri, ileri düzey mantıksal analiz gibi araçlarla yeni fonksiyonlar daha değerli görünteleme ve mesaj imkânı verecek. Tüm yazma ve düzenleme araçları da tek bir kişiye özel uyarlanabilir pano içerisine gömülerek görüntülenebilecek.

        Ayrıcalıklı üyelikle devam edildiği takdirde Twitter, yıllardır uygulamayı daha zengin ve komplike bir şekilde kullanma imkânı sağlayan HootSuite ve SocialFlow gibi kabul gören araçlarla rekabet edebileceği düşünülüyor.

        Öte yandan paralı üyelik ne zaman hayata geçeceğiyle ilgili herhangi bir takvim bulunmuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ